30 Жовтня 2018
Новини

Малюк на продаж: продавала дитину по Інтернету, бо сама з інтернату

Малюк на продаж: продавала дитину по Інтернету, бо сама з інтернату

У Львові молода мати намагалася продати власне немовля.

Сихівський районний суд міста Львова винесла присуд 21-літній студентці Львівського національного університету ветеринарної медицини. Дівчину визнано винною у намагання продати власну дитину. Уродженка села Біла Чортківського району Тернопільської області намагалася продати новонародженого сина по Інтернету за три тисячі доларів. Пише видання «Інформатор».

Ще восени 2016 року дівчина, яка навчалася у Львові, дізналася, що при надії, і надумала після пологів продати дитя. На початку 2017 року вона розмістила в соцмережі «ВКонтакті» (забороненій в Україні) оголошення, в якому виказувала намір продати ще не народженого малюка. В Інтернеті студентка познайомилася із Іриною (під цим зміненим іменем ховалася співробітниця правоохоронних органів), яка зголосилася на «покупку». Жінки мали зустріч в одному із львівських кафе, де обговорили деталі «угоди» і домовилися про ціну – три тисячі у. о. Причому «продавець» вимагала 50% передоплати – на аналізи, обстеження, оренду окремого житла, вітаміни тощо.

«У період із березня по травень 2017 року Ірина виконувала умови угоди: сплачувала оренду житла для майбутньої породіллі, купувала їй продукти, речі, оплачувала обстеження, давала «кишенькові». У подальшому дівчину госпіталізували у пологове відділення Львівської обласної клінічної лікарні, де вона народила хлопчика вагою 2950 грами, зростом 51 сантиметр. Виписавшись із лікарні, породілля отримала решту грошей, передала дитину «покупцю» і на вимогу останньої написала розписку про отримання грошей за малюка і що не претендуватиме на нього в майбутньому», – сказано у судових документах.

У суді молода жінка цілком визнала свою вину. У своє виправдання сказала, що сама росла без батьків у інтернаті, вступила у виш без будь-чиєї допомоги. Коли завагітніла, її хлопець категорично відмовився їй допомагати. Робити аборт злякалася, та і грошей на це не мала. Тож і вирішила після пологів продати дитину забезпеченим людям, щоб її син жив краще, ніж вона. Покаявшись у скоєному, просила суворо її не карати з огляду на її психологічний стан, відсутність близьких, які могли би підтримати її в складній життєвій ситуації.

Суддя визнав підсудну винною у скоєнні кримінального правопорушення і, врахувавши пом’якшувальні обставини, присудив 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна
В тему