28 Жовтня 2018
Новини

У Луцьку вшанували бійців, котрі загинули у російсько-українській війні (фото)

У Луцьку вшанували бійців, котрі загинули у російсько-українській війні (фото)

У Волинському обласному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка пройшов вечір пам'яті «Пам'ятай, Україно, Героїв своїх».

Зала драмтеатру зібрала рідних, близьких, друзів, побратимів військовослужбовців, котрі загинули у російсько-українській війні, військових капеланів, волонтерів, представників обласної та міської влади та лучан, котрі прийшли вшанувати полеглих у зоні АТО солдатів.

меморіальний вечір Луцьк

концерт Луцьк

Розпочався вечір пам'яті із декламування вірша Ліни Костенко, написаного про війну. Потому співочий дует «Душа Волині» у складі народної  артистки України Алли Опейди, заслуженого працівника культури України В'ячеслава Судими виконав пісню «Плакала калина», котру присвятили загиблим військовослужбовцям.

вшанування пам’яті

плакала калина

співочий дует

Військовий капелан, отець Сергій Мельничук передав благословення від Митрополита Луцького і Волинського Михаїла матерям, дружинам, дітям, котрі не діждалися з війни своїх дітей, чоловіків, татусів, та додав, що церква завжди молитиметься за наших Героїв.

капелан

капелан Луцьк

«Герої завжди з ними, завжди в нашому серці, адже вони не вмирають. Вони віддали своє життя, щоб  ми з вами жили в мирі. І ми повинні продовжити їхню справу – навести лад в Україні. Своїми вчинками ми повинні довести, що ми гідні кращого життя, кращої долі для України. Щоб не була марною смерть наших героїв, ми повинні змінювати себе, працювати над собою, починаючи із себе змінювати світ. Ми повинні жити чесно і називатися великими людьми. Такими, якими були наші Герої», – звернувся до присутніх священнослужитель.

вечір пам’яті

вшанування Героїв АТО

Після його слів усі, хто прийшов на вечір пам'яті, помолилися за спочинок душ полеглих воїнів.

Також на великому екрані показали відео з фотографіями загиблих у російсько-українській війні солдатів. Їх вшанували хвилиною мовчання. А Академічний камерний оркестр «Кантабіле» під керівництвом художнього керівника Товія Рівця виконав музичні твори, присвячені тим, хто поклав своє життя на полі бою.

кантабіле

Після завершення вечора пам'яті відбулося покладання квітів до Стели Героїв на Театральному майдані міста, а також вшанувальні заходи на Алеї почесних поховань на цвинтарі у селі Гаразджа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку попрощалися із загиблим військовим Юрієм Лавренчуком

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, війна на сході україни, Фото
В тему