26 Жовтня 2018
Новини

З 1 січня 2019 року «Укрпошта» припиняє доставку пенсій

З 1 січня 2019 року «Укрпошта» припиняє доставку пенсій

Від початку нового року «Укрпошта» не доставлятиме пенсії. Про таке рішення повідомив генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський, – пише «Урядовий кур'єр».

«З 1 січня 2019 року не доставлятимемо пенсії, закриємо 5-7 тисяч стаціонарних відділень, звільнимо частину адміністративного й виробничого персоналу», – зазначив Смілянський.

Глава «Укрпошти» пояснює: «Доставка пенсій – досить гостре питання, від якого залежить формат подальшої роботи компанії. По суті, це питання, залишиться в "Укрпошті" 11,5 тисячі відділень чи 4,3 тисячі.

На сьогодні 45% українських пенсіонерів отримують пенсії через «Укрпошту». Ми доставляємо тим, хто за станом здоров’я не може прийти у поштове чи банківське відділення, живе в сільській місцевості, де немає нічого, крім пошти.

Мережа банківських офісів скорочується. 2017-го було закрито 827 філій банків, цього року – вже понад 700. Причина – економічно не вигідно працювати в селах».

За його словами, щомісяця кожне відділення «Укрпошти» зазнає збитків майже на 3 тисячі гривень, зокрема, через те, що доставка пенсій проводиться за тарифами, нижчими від собівартості.

«Ми надаємо послугу за тарифами 14-річної давності. Актуалізацію пенсійного тарифу не закладено і в проект держбюджету на 2019 рік. Пенсійний фонд не зробив цього навіть після зустрічі з Президентом Петром Порошенком, де було наголошено на необхідності збереження унікальної мережі "Укрпошти". Тож більше звернень не буде», – наголосив Смілянський.

Він також пожалівся, що більшість пошт світу отримують субсидії від держави на утримання неприбуткової мережі, «Укрпошта» – не в переліку.

Таким чином, компанія вирішила зосередитися «на побудові поштово-логістичного та фінансового бізнесу в містах, а також там, де це доцільно і прибутково. Універсальні послуги, як і раніше, надаватимемо у всій країні».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсіонери в шоці: «Укрпошта» відмовилася розносити пенсії по домівках

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали