26 Жовтня 2018
Новини

Майже 60% лучан уже обрали сімейного лікаря

Майже 60% лучан уже обрали сімейного лікаря

У квітні цього року в Україні стартувала кампанія із підписання декларацій пацієнтів із лікарями загальної практики сімейної медицини.

Уже кілька місяціі медзаклади первинної медичної допомоги отримують фінансування за новою моделлю — гроші йдуть за тими пацієнтами, які обрали в них своїх сімейних лікарів. Про це повідомила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

«За цей період Нацслужба здоров’я здійснила проплати для 161 медзакладу — тих, то долучився до трансформації у першій хвилі. Це понад 800 мільйонів гривень для всіх», - йдеться у повідомленні.

Сьогодні у Луцьку відбулось засідання постійної комісії міської ради,  де йшлося впровадження медичної реформи у міських комунальних закладах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині майже 500 тисяч осіб підписали декларації з лікарями

Як повідомив начальник управління охорони здоров’я міської ради Микола Якимчук, станом на 25 жовтня у Луцьку укладено більше 126 тисяч декларацій, тобто понад 58% населення міста уже обрали сімейного лікаря.

Також, під час обговорень депутати запропонували розглянути можливість створення у Луцьку мобільних бригад паліативної допомоги, аби оптимізувати роботу сімейних лікарів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, уляна супрун, луцьк, Лікарі
В тему