26 Жовтня 2018
Новини

Кремль кине проти України численні хакерські групи на вибори 2019

Кремль кине проти України численні хакерські групи на вибори 2019

Росія готує масштабне втручання в українські вибори, а одним з головних уразливих місць є соціальні мережі. Саме через них Путін спробує вплинути на свідомість українських виборців шляхом гібридних технологій.

Про це йдеться в матеріалі групи «Інформаційне опір» від військово-політичного оглядача Олександра Коваленка.

Зазначається, що за допомогою проросійських кандидатів, який підтримуватиме Москва, планується активізувати антиукраїнську частину населення. В тому числі залучатимуться так звані «експерти», в тому числі з-за кордону, для формування потрібної соціальної думки.

Однак один з головних гібридних ударів слід очікувати в Україні з інтернету, а конкретніше – по соцмережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кум Путіна підтримає Порошенка на виборах

«Уразливість користувачів соціальні мереж полягає в тому, що вони часом не завжди можуть і знають, як себе убезпечити від шкідливого контенту. І якщо вибір телеканалів, газет і радіо надано безпосередньо людині, то в соцмережах реклама або контент можуть бути йому нав'язані незалежно від його бажання. Практично на всіх ресурсах, що користуються популярностью серед українських користувачів, присутня численна армія так званих «ботів», «тролів», а також «лідерів громадської думки», які використовуються Росією, для популяризації тих чи інших вкидань, фейків або думок", – йдеться у матеріалі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакарчук оголосить про намір іти в президенти у Новорічну ніч

Олександр Коваленко нагадав, як в 2015 році дослідник інтернету Лоуренс Олександр зібрав і візуалізував дані про майже 20 500 прокремлівських акаунтів в Twitter, розкривши величезний розмах спроб маніпулювання інформацією в Рунеті.

При цьому 17 590 Twitter-акаунтів мали яскраво виражені ознаки «ботів».

Підсумовуючи, він зазначив, що завдяки комбінації роботи хакерських груп та інформаційної підтримки в соціальних мережах, Росія зможе досить успішно інформаційно-психологічно впливати на виборчий процес в Україні, надаючи тим самим важливу підтримку своїм кандидатам.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, росія, вибори 2019, володимир путін, соцмережі, росія
В тему

Останні матеріали