24 Жовтня 2018
Новини

Головний медик України вчить як правильно чхати

Головний медик України вчить як правильно чхати

З настанням холодів простудні захворювання часто зустрічаються у людей з ослабленим імунітетом, як правило, вони хворіють ангіною або грипом. А починається все з шморгання носом та чхання.

Виконувач обов'язків голови МОЗ Уляна Супрун на своїй сторінці у facebook  пояснила українцям, як правильно чхати та порадила берегти здоров’я особливо у міжсезоння.

«Небезпечні патогени люблять подорожувати. Долоня їх погано стримує в процесі чхання чи кашлю, тож вони можуть діставатися на відстані до двох метрів та більше! Це одна з причин, чому грип або застуда так швидко передається іншим людям», - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун «відмінила» лікувальні властивості цибулі й часнику 

Супрун радить: якщо захворіли та не змогли залишитися вдома — обов’язково вдягайте хірургічну маску та візьміть паперові серветки з собою (тільки пам’ятайте, що маска не може захистити вас від хвороби, а лише стримати ваші бактерії, щоб не заразити інших). А у випадку, коли хвороба застала вас зненацька — намагайтеся чхати або кашляти у внутрішню сторону ліктя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уляна Супрун дала поради «кавовим наркоманам»

«Навіть такі мінімальні заходи будуть серйозним внеском до здоров’я ваших близьких, колег, людей, які їдуть поруч у транспорті. Якщо кожен таким чином долучиться до інфекційної безпеки — ми всі будемо більш здоровими!»

Правильно чхати треба отак

«До речі, якщо ви не знали, що означає цей жест на картинці, який вже став мемом, то пропонуємо його інтерпретувати як інструкцію з чхання. Адже він ідеально демонструє процедуру чхання, яка максимально мінімізує розповсюдження бактерій, якщо на вас при цьому немає хірургічної маски чи серветки з собою», - наголошує головний медик країни.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, уляна супрун, грип, Поради, Лікарі
В тему