23 Жовтня 2018
Новини

Росія помстилася за «недружні» відносини: ввела антиукраїнські санкції

Росія помстилася за «недружні» відносини: ввела антиукраїнські санкції

Указ про спеціальні економічні заходи, які будуть прийняті у відповідь на українські санкції підписав Президент Росії Володимир Путін. Відповідний документ опублікований на офіційному сайті Кремля.

Зокрема, там зазначається, що санкції накладаються «у відповідь на недружні і такі, що суперечать міжнародному праву дії України, пов'язані з введенням обмежувальних заходів стосовно громадян і юридичних осіб Російської Федерації».

Згідно з указом уряд Росії повинен визначити переліки фізичних і юридичних осіб, щодо яких застосовуються санкції, а також визначити сам характер санкцій.

«…визначити переліки фізичних і юридичних осіб, щодо яких застосовуються спеціальні економічні заходи; визначити спеціальні економічні заходи, які застосовуються щодо фізичних і юридичних осіб відповідно до переліків, передбаченими підпунктом «а» пункту 2 цього Указу; забезпечити відповідно до своєї компетенції здійснення інших заходів, необхідних для реалізації цього Указу», - зазначено в повідомленні.

Указ набирає чинності з дня його підписання і підлягає скасуванню за поданням Уряду Російської Федерації в разі скасування обмежувальних заходів, введених Україною щодо громадян і юридичних осіб Російської Федерації.

Нагадаємо,  у червні 2018 року президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо запровадила санкції до 14 фізичних осіб і до 30 юридичних із Росії. Серед фізичних осіб опинився російський мільярдер Аркадій Ротенберг та члени його родини.

За інформацією російських ЗМІ, Кремль почав розробляти санкції щодо України ще влітку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, росія
В тему