23 Жовтня 2018
Новини

На Волині - дефіцит державних нотаріусів

На Волині - дефіцит державних нотаріусів

В Україні дуже багато районів позбавлені державних нотаріусів, через брак бажаючих працювати на цій роботі. Тому такі елементарні і водночас важливі послуги, як оформлення права спадщини, видача свідоцтв про народження і смерть та ін., фактично є недоступними.

Тому, аби вирішити цю ситуацію, Мін'юст розробив законопроект, згідно якого працівники з числа юстиції пройдуть стажування у відповідних держорганах, здадуть відповідний кваліфікаційний іспит, і їх направлять у райони, де є потреба у державних нотаріусах.

Як розповів екс-начальник управління юстиції Волині Олег Тимченко, нині у трьох районах Волині: Локачинському, Турійському та Шацькому, через брак працівників державні нотаріальні контори ліквідувалим, тому мешканці не можуть скористатися відповідними послугами. Ще у трьох районах: Рожищенському, Маневицькому та Любомльському, посада державного нотаріуса є вакантною, туди раз чи два в тиждень приїздить державний нотаріус з іншого району. Такий стан речей призводить до величезних черг, конфліктів і навіть бійок.

- Я місяць тому був у Любомлі. Туди два рази в місяць їздив державний нотаріус з Луцька. Там я побачив велику чергу людей, скупчення, дійшло до бійки і навіть довелося викликати наряд поліції. Тепер ми зробили так, що туди раз в тиждень їздить державний нотаріус, і ще раз – працівники відділу юстиції Волині, - зазначає Тимченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Волинської юстиції – новий очільник

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, мін'юст, юстиція, закон
В тему