23 Жовтня 2018
Новини

Подружжя волинян привітали із «ювілейним» дитятком

Подружжя волинян привітали із «ювілейним» дитятком

23 жовтня у пологовому будинку Луцька урочисто вручили 5-тисячне на Волині свідоцтво про народження.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Волинській області Антон Кустик разом із своїм заступником з питань державної реєстрації – начальником Управління державної реєстрації Ольгою Семенюк узяв участь у 5-тисячному урочистому врученні свідоцтва про народження. Очільник юстиції привітав молодих батьків із щасливою подією та видав ювілейний документ.

Щасливих батьків привітали з найпочеснішими званнями на землі: мами і тата. Побажали, аби їхній синочок ріс здоровим, а в оселі завжди було так: якщо небо, то синє, якщо мамина посмішка, то лагідна, якщо татове плече, то надійне, а якщо весь світ, то затишний!

У подружжя Тетяни і Андрія Мацюків – перша дитина. Вони подякували, що їм полегшили роботу та позбавили формальностей, аби отримати свідоцтво про народження, адже вони просто заповнили анкету в пологовому, а все інше за них зробили працівники юстиції. Жартома пообіцяли ще приїхати на отримання 20-тисячного свідоцтва про народження вже другого малюка.

Згідно зі статистикою, як зазначив Антон Кустик, видача перших документів дитині в пологовому будинку з кожним роком стає все популярнішою серед жителів Волині. Так, від січня до жовтня 2017 року було видано 3479 свідоцтв, а у 2018-му за цей самий період вручено уже 5 тисяч таких документів. Нині 87% від загальної кількості виданих свідоцтв про народження видається безпосередньо в пологових будинках.

Нагадаємо, що ця послуга була запроваджена Міністерством юстиції України для полегшення життя громадян. Молодим батькам більше не потрібно витрачати час на довготривалі бюрократичні процедури, адже вони можуть отримати перші документи свого малюка безпосередньо на базі медичного закладу. До речі, одночасно із замовленням свідоцтва, батьки можуть подати і заяву на реєстрацію місця проживання новонародженої дитини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, пологи, антон кустик, свято
В тему

Останні матеріали