23 Жовтня 2018
Новини

На вулицях Рівного купа трупів птахів, тушки знаходять навіть у фонтанах

На вулицях Рівного купа трупів птахів, тушки знаходять навіть у фонтанах

Уже кілька днів поспіль рівняни обурюються незвичним та неприємним явищем: на вулицях міста масово знаходять трупи голубів.

Тушки птахів масово лежать у парку Шевченка, на Набережній, на вулиці 16 Липня, і на майдані Незалежності, навіть у фонтанах були трупи пернтаих. Із ситуацією, що склалася в Рівному розбиралися у міській раді. Пише rivne.media.

Як розповів начальник Рівненської міської державної лікарні ветеринарної медицини Володимир Вільховий: «Ми відібрали три трупи птахів, доставили в лабораторію держсплживслужби, ми чекаємо висновки, аби виключити пташиний грип. Коли буде діагноз, тоді будемо робити висновки. В усіх птахів, які на вулицях міста, не спостерігали підозри у поведінці птахів».

Директор Рівненської дослідної станції епізоотології Роман Сачук зауважив, що це можуть бути різні паразитарні захворювання, а також це може бути проблема обміну речовин.

Він також додав, що трупи мертвих птахів, як і будь-якої тварини, це вже небезпека заразитися стафілококовими і іншими інфекціями, вони також можуть бути джерелом інфекцій для здорових голубів.

Причиною такої загибелі може бути й те, що голуби часто харчуються на смітниках, де трапляються різні шкідливі речовини.

«Треба детально вивчити цю ситуація, якщо це вірусне захворювання, для голубів лікування як такого немає. Якщо це від труяного зерна, то будемо лікувати кишковий тракт. Думаю, це пов'язано із харчуванням», - додав Роман Сачук.

Примітно, що в минулі роки такої масової загибелі голубів не було. Мешканцям Рівного потрібно повідомляти державну службу ветеринарної медицини. Птаха потрібно дослідити у лабораторії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спалили джип Боровика, батька прокурора, якого Луценко називає головою бурштинової мафії (фото, відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, тварини, хвороби, кримінал
В тему