22 Жовтня 2018
Новини

В українських містечках заборонили багатоповерхівки

В українських містечках заборонили багатоповерхівки

Згідно з новими правилами забудови, за межами міст допускаються лише п’ятиповерхівки. У невеличких містечках можна будувати 16-поверхові будівлі.

Заступник міністра регіонбуду Лев Парцхаладзе озвучив нові норми містобудування, згідно з якими багатоповерхівки від 5 поверхів заборонені у селищах.

«Тепер висотність житлової забудови регулюється новими державними нормами містобудування в залежності від класифікації населених пунктів та чисельності їх населення. ДБН «Планування і забудова територій», який містить цю норму, діє з 1 вересня цього року», – написав у Facebook Лев Парцхаладзе.

Тож з 1 вересня у селах до тисячі мешканців дозволена виключно садибна забудова. Понад тисячу — садибна забудова та багатоквартирні будинки до 4-х поверхів. В селищах міського типу висотність обмежили 15 метрами, тобто це повні 5 поверхів.

«У містах з чисельністю до 50 тисяч осіб дозволили будувати багатоквартирні будинки до 9-ти поверхів включно. З населенням 50-100 тисяч — багатоквартирні будинки до 16-ти поверхів включно», — наголосив чиновник.

У містах з чисельністю понад сто тисяч жителів висотність багатоквартирних будинків встановлюється документацією з просторового планування.

«За статистикою, Київська область щороку вводить в експлуатацію біля 2 мільйонів квадратних метрів житла… Сільська місцевість забудовується багатоповерхівками, як у великих містах. Соціальної інфраструктури при цьому обмаль, немає достатніх інженерних комунікацій, відсутня пожежна безпека», — наголосив заступник міністра регіонбуду.

«Коли будуються 25-30 поверхові будинки, то відсутня пожежна безпека, адже в регіонах немає можливості ліквідувати пожежу в таких висотних будівлях», — підсумував Лев Парцхаладзе.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, будинок
В тему