22 Жовтня 2018
Новини

Оштрафованого власника «євробляхи» виправдали в суді

Оштрафованого власника «євробляхи» виправдали в суді

Верховний суд виправдав власника автомобіля на єврономерах, ввезеного в Україну як транзитного. Суддя скасував йому штраф у розмірі 8,5 тисяч гривень за користування нерозмитненим авто. Таким чином суд створив прецедент, узаконивши безстрокове користування машин на єврономерах.

«Користування власним автомобілем з єврономерами, ввезеним як транзитний, не є правопорушенням, передбаченим Митним кодексом», — повідомили у прес-службі Верховного суду.

Позивач, власник машини з реєстраційним номером Естонії, ввіз його до України у 2016 році. Він визнав, що іномарку ввозив для тривалого використання, а режим «транзит» вказав, щоб не розмитнювати її і не платити відповідних коштів.

Апеляційний суд відмовив у задоволенні позовних вимог, однак чоловік оскаржив рішення суду. Він послався на рішення Конституційного Суду, в якому зазначено, що користування або розпорядження транспортними засобами особистого користування, що ввозяться з метою транзиту через митну територію України, не є адміністративним правопорушенням.

Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду визнав, що тепер касаційна скарга підлягає задоволенню.

«При таких обставинах колегія суддів Касаційного адміністративного суду вважає обґрунтованим скасування штрафу. В діях позивача відсутній склад порушення митних правил, передбаченого 2-ю ч. ст. 469 Митного кодексу», — наголосили у повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суд, євробляхи, штрафи
В тему

Останні матеріали