До Дня кухаря кондитерка із Києва вирішила вразити усіх крихітним пирогом. Смаколик ліпили під мікроскопом.
Діаметр ягідного диво-пирога, який створила кондитер Марина, — сім міліметрів, йдеться в сюжеті ТСН.
Рецепт десерту традиційний: молоко, цукор, борошно, яйця, ягоди… Однак інгредієнти довелося вимірювати крупинками. Тісто кухар місила у крихітній вазочці, і взяла його тільки третину від всього вимішаного.


Пиріг вийшов розміром із ґудзик, на тарілці він губився. Рецепт мікропирога кондитер придумала, як експеримент — вирішила спробувати щось нове.
Нагоді використати мікроскоп у роботі Марина радіє, адже вона за освітою технолог, тож отримані під час навчання знання нарешті знадобилися. Техніка потрібна, щоби викласти на пирозі решітку з волосин тіста. Піч має бути особливою: електричний нагрівач плюс камінь і керамічний глечик.
Пиріг був готовий за кілька хвилин. Його готовність кондитера перевірила за допомогою збільшувального скла. Десерт вимірюють представники реєстру рекордів: 7,72 сантиметра. Тепер він офіційно – найменший в Україні. Виріб на смак виявився твердий, але солодкий.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.