21 Жовтня 2018
Новини

Українська молекулярна кухня: ягідний пиріг під мікроскопом

Українська молекулярна кухня: ягідний пиріг під мікроскопом

До Дня кухаря кондитерка із Києва вирішила вразити усіх крихітним пирогом. Смаколик ліпили під мікроскопом.

Діаметр ягідного диво-пирога, який створила кондитер Марина, — сім міліметрів, йдеться в сюжеті ТСН.

Рецепт десерту традиційний: молоко, цукор, борошно, яйця, ягоди… Однак інгредієнти довелося вимірювати крупинками. Тісто кухар місила у крихітній вазочці, і взяла його тільки третину від всього вимішаного.

Пиріг вийшов розміром із ґудзик, на тарілці він губився. Рецепт мікропирога кондитер придумала, як експеримент — вирішила спробувати щось нове.

Нагоді використати мікроскоп у роботі Марина радіє, адже вона за освітою технолог, тож отримані під час навчання знання нарешті знадобилися. Техніка потрібна, щоби викласти на пирозі решітку з волосин тіста. Піч має бути особливою: електричний нагрівач плюс камінь і керамічний глечик.

Пиріг був готовий за кілька хвилин. Його готовність кондитера перевірила за допомогою збільшувального скла. Десерт вимірюють представники реєстру рекордів: 7,72 сантиметра. Тепер він офіційно – найменший в Україні. Виріб на смак виявився твердий, але солодкий.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рекорди, кухня, київ
В тему