19 Жовтня 2018
Новини

У Луцьку сотні жінок обстежили на пересувному мамографі

У Луцьку сотні жінок обстежили на пересувному мамографі

Ще від ранку на Театральному майдані міста, біля єдиного мамографа на колесах в Україні, вишикувалася черга. Жінки займали «місця»  для своїх подруг, колег та знайомих. Відтак кількість представниць прекрасної половини людства, охочих безкоштовно перевірити свої груди на мамографі, щокілька хвилин збільшувалася.

Таку акцію приурочили до Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози.

Щороку від раку молочної залози помирають сотні жінок. Багато волинянок нехтують своїм здоров'ям, і не часто звертаються до лікарів з метою обстежити молочні залози.  Як показує практика, до медиків ідуть лише тоді, коли недуг дає про себе знати.

Захід, організований управлінням  охорони здоров'я Луцької міської ради покликаний звернути увагу жінок на проблему захворюваності на рак молочної залози, та спонукати їх до регулярного обстеження, бо ж мамографія дає можливість виявити зміни в молочних залозах, коли їх, навіть під час пальпації, самостійно жінка не може відчути.

Зі слів медиків, жінкам потрібно часто перевірятися у мамологів. Тим, хто досяг 35-річного віку, і старшим, варто звертатися до лікарів-онкологів раз у два роки. Тим, хто перейшов 50-літню вікову межу, треба перевіряти груди щороку.

У Луцькому онкодиспансері функціонує три мамогафа, а той на якому сьогодні проводили обстеження лучанок – єдиний в Україні, пересувний.

Варто додати, що показник захворюваності на рак молочної залози серед волинянок значно перевищує середньоукраїнський. Особливо плачевною є ситуація із занедужанням жінок, які проживають у сільській місцевості.  У минулому році за допомогою діагностики виявили 321 випадок захворювання волинянок на рак молочної залози. У півсотні з них «знайшли» рак занедбаної стадії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, жінки, захворювання, Лікарі
В тему

Останні матеріали