19 Жовтня 2018
Новини

До Києва на вручення Томосу особисто приїде Вселенський Патріарх Варфоломій

До Києва на вручення Томосу особисто приїде Вселенський Патріарх Варфоломій

Довгоочікуваний Томос про автокефалію лідеру об'єднаної Української Церкви особисто вручить Вселенський Патріарх Варфоломій. З цією метою він має намір приїхати в Київ.

Про це, коментуючи передачу Андріївської церкви в користування Вселенського Патріархату, сказала представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко в ефірі «Прямого».

«Головне - провести об'єднавчий Собор, який зможе вибрати того Предстоятеля, якому Вселенський Патріарх особисто, - він збирається приїхати в Україну, - вручить Томос», - заявила Луценко,

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала рішення про надання Томоса

«Цей акт духовної незалежності вартий того, щоб одну з церков державної власності передати в користування. Чи не подарувати, а просто користуватися», - додала представник Президента у Верховній Раді.

Востаннє Патріарх Варфоломій був в Україні десять років тому, у 2008 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томос для України: якою мовою будуть проводити богослужіння в церквах

Нагадаємо, 11 жовтня синод Вселенського патріархату у Стамбулі ухвалив рішення щодо надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві. На засіданні Синоду також було ухвалене рішення про зняття анафеми з партріарха УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української православної автокефальної церкви Макарія і визнання їх канонічними.

Російська православна церква прийняла рішення про повне припинення євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом. 
 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, томос, варфоломій
В тему

Останні матеріали