18 Жовтня 2018
Новини

У Луцьку студенти помовчали під парасольками (фото)

У Луцьку студенти помовчали під парасольками (фото)

В обласному центрі Волині пройшла вулична акція «Хода за свободу».

Студенти медичного та педагогічного коледжу пройшлися вулицею Лесі Українки та проспектом Волі. Дві колони зустрілися на Театральному майдані міста. Деякі спудеї тримали над головою парасолі. Інші ж несли плакати із гаслами-закликами до протидії торгівлі людьми.

Потому учасники акції утворили і декілька хвилин мовчки стояли, взявшись за руки.

Віктор Вальчук керівник громадської організації «Велес +» розповів, що у нашому місті відбулася загальноукраїнська акція «Хода за свободу», або «Тиха хода». У ній беруть участь мешканці 25 українських міст.

«Захід присвячений європейському дню боротьби з торгівлею людьми. День був започаткований Європейським парламентом в 2007 році. В Україні, вже вп'яте щорічно відзначається крок за кроком зупинимо рабство. Тобто відзначаються такі масштабні акції», - зауважив Віктор Вальчук.

Акція у Луцьку Хода за свободу

Акція у Луцьку Хода за свободу фото 1

Та додав, що мета акції – це об'єднання зусиль різних представників різних структур в серії протидії торгівлі людьми і більшому поширенні інформації про проблему рабства, проблему торгівлі людьми серед населення.

«Наше гасло «Будьте обізнані – станьте захищені». Чим більше інформації, тим більше людина захищена, скористатися іншою порадою – це уже вибір самої людини. Але ми повинні не мовчати, привернути увагу. Найкраще – це попередити про ті негативні наслідки, які можуть трапитися під час трудової експлуатації, сексуальної, втягнення в рабство чи злочинну діяльність» - висловив дімку пан Вальчук.

Акція у Луцьку Хода за свободу фото 2

Акція у Луцьку Хода за свободу фото 3

До слова, у акції взяло участь близько трьохсот осіб. Зокрема, це: студенти медичного та педагогічного коледжів, особи, які перебувають на обліку як безробітні, а також згодом долучилися мешканці та гості міста.

Варто додати, що починаючи із 1991 року, від торгівлі людьми постраждали понад 230 тисяч українців. Статистика, станом на 2017 рік, свідчить, що понад 60% постраждалих – чоловіки. 90% постраждалих потрапило до трудової експлуатації.

Акція у Луцьку Хода за свободу фото 4

Акція у Луцьку Хода за свободу фото 5

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, студенти, торгівля людьми, Фото
В тему

Останні матеріали