18 Жовтня 2018
Новини

У Луцьку не хочуть платити за гарячу воду

У Луцьку не хочуть платити за гарячу воду

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна на засіданні виконкому  поінформувала, що на підприємстві склалася доволі складна ситуація через брак коштів.

З її слів, держава боргує 19,3 млн грн субсидій та 4,4 млн грн пільг. Населення ж міста боргує 47,9 млн грн. Борг населення значно зріс, адже минулоріч перед початком опалювального сезону лучани боргували орієнтовно 16 млн грн, зауважила вона та закликала мешканців міста погасити заборгованість, адже підприємству не вистачає коштів для нормальної роботи. Інформує прес-служба міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку подорожчає вода

Малютіна відзначила, що вони нині активніше працюватимуть з позовно-претензійною роботою щодо боржників. Також планують оприлюднити списки боржників, які мають борги більше 10 тисяч гривень.

Крім того вона наголосила, що є багато підприємств, установ, які боргують за надані послуги ДКП «Луцьктепло». Як приклад, названа підприємець Кушнір, яка переобладнала квартири під офіси і здає їх в оренду. Нині по її об'єктах борг сягає більше мільйона гривень.

Крім того, за її словами, залишається незрозумілою ситуація з ціною на газ. Вона додала, що напевно він таки здорожчає.

Валентина Малютіна звернула увагу й керівників ЖКП та ОСББ на готовність багатоквартирних будинків до початку опалювального сезону. За її словами, не усі керівники надали акти готовності будинків до опалювального сезону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли в Луцьку розпочнеться опалювальний сезон

Перший заступник міського голови Григорій Недопад закликав керівників ЖКП та ОСББ у найкоротші терміни завершити роботи з підготовки житлового фонду до початку подачі теплоносія. За його словами, є ще кілька днів на це за прогнозами синоптиків.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, вода
В тему