17 Жовтня 2018
Новини

В одній із шкіл Прикарпаття на кір захворіли практично всі щеплені діти

В одній із шкіл Прикарпаття на кір захворіли практично всі щеплені діти

Черговий спалах кору зафіксували цього разу на Прикарпатті у Рожнятівському районі. Дивним є факт, що 90% з тих, хто занедужали – були вакциновані.

Як повідомляють ЗМІ, більшість інфікованих – діти, їх аж півсотні, тому в деяких школах одразу оголосили карантин.

Зокрема, у Петранківській ЗОШ вже кілька днів діти не ходять до школи, оскільки майже половина учнів інфіковані кором.  Чистину з них госпіталізували.

«Першого жовтня не було 30 дітей, другого жовтня – 33. Нині інфіковані вже понад 50 дітей, і щодня звертаються нові хворі. Більшість лікується вдома, шістьох госпіталізували. Лікарі очікують ще звернень, утім такого спалаху, прогнозують, більше не буде», – розповіла директорка школи Жанна Перепічка .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинація від грипу: скільки коштує щеплення та де можна придбати її в Луцьку

Чому так багато хворих у селі, в амбулаторії пояснити наразі не можуть. Найдивніше те, що 90% інфікованих були щеплені проти кору.

До речі, це вже третя школа в області, де призупинено навчання. Нещодавно у Надвірнянському районі Івано-Франківської області через спалах кору до 12 жовтня навчання не було в двох школах - у селах Тисменичани і Верхньомайданськ.

Невтішною є і статистика, яку наводить прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Зокрема, за їх даними в Україні показники захворюваності на кір за тиждень зросли на 28%, причому переважно хворіють діти. Протягом минулого тижня на кір захворіли 707 осіб - 189 дорослих і 518 дітей. Це більше, ніж на попередньому тижні на 28%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні через заборону вакцин полетіли голови

У МОЗ також повідомили, що з початку року на кір захворіли 33 165 осіб - 13 184 дорослих та 19 981 дитина.

«Всього з початку року від ускладнень кору померло 14 осіб: десять дітей і четверо дорослих. Станом на 10 жовтня в Україні є 654 363 доз вакцин», - доповіли в міністерстві.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, карантин, епідемія, івано-франківськ, кір
В тему