13 Жовтня 2018
Новини

Вбили журналіста та розчленували його тіло: США отримали докази від Туреччини

Вбили журналіста та розчленували його тіло: США отримали докази від Туреччини

За повідомленнями американських та турецьких високопосадовців, турецький уряд має аудіо- та відеозаписи, які підтверджують, що в цьому місяці в консульстві Саудівської Аравії  було вбито опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі.

Записи показують, що команда безпеки Саудівської Аравії затримала Хашкаджі в консульстві після того, як він пройшов 2 жовтня, щоб отримати офіційний документ перед його майбутнім весіллям, а потім вбила його і розчленувала його тіло, повідомили чиновники.

Про те, що журналіст пропав, заявила його наречена, яка повідомила, що Джамаль не покидав консульства, не виходив з нього на вулицю, а значить, був вбитий всередині офіційної установи.

Зокрема, звукозапис містить деякі найбільш переконливі та жахливі докази того, що Саудівська Аравія відповідає за смерть Хашкаджі, заявили чиновники.

Так, на записі чути голос журналіста і  голоси людей, що говорять арабською, побиття Хашкаджі, його допит, катування та момент вбивства.

Журналіст мав давні зв'язки з королівською сім'єю Саудівської Аравії, але критично писав про нинішній уряд  кронпринца Мохаммеда бін Салмана. Він займав головну посаду головного  редактора саудівської газети Al-Watan, а також був очільником  заснованого  в Бахрейні телеканалу Al-Arab.

Туреччина заявила, що вона погодилася задовільнити  прохання Саудівської Аравії створити спільний комітет для перевірки того, що сталося з Хашкаджі.

«Ми скоро отримаємо звіт. Працюємо з Туреччиною та Саудівською Аравією. Те, що трапилося з Джамалем  Хашкаджі  - це страшно. Я дуже хочу, щоб припущення  щодо його смерті не справдились. Проте  схильний сумніватися в цьому», - заявив президент Америки Трамп.

Висновок про страшну смерть журналіста частково зумовлений повідомленнями розвідки США перед зникненням Хашкаджі, які доводять, що кронпринц Мохаммед наказав заманити його до Саудівської Аравії (в 2017 році Хашкаджі переїхав до США).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, джамаль хашкаджі, саудівська аравія, туреччина, сша, вбивство
В тему