11 Жовтня 2018
Новини

Здаєте квартиру в оренду? Можете забути про субсидію

Здаєте квартиру в оренду? Можете забути про субсидію

Тих українців, що здають в оренду власні квартири, Мінсоцполітики почало масово позбавляти права на отримання субсидії. 1 млн квартир в Україні власники здають після того, як оформили на них субсидію.

За повідомленням Віталія Музиченка, глави директорату сім'ї та соціальної підтримки населення Міністерства соціальної політики, виявити українців, що оформили субсидії, а потім здають житло з цими пільгами, стало набагато простіше. Завдяки запуску Єдиного державного реєстру виявлено з травня 2018-го 1млн таких помешкань.

Так само відмовити при поданні заяви на субсидії можуть тим, хто заробляє менше мінімальної заробітної плати. Адже тоді ці люди приховують свої реальні заробітки. Причому в квартирі може бути прописано кілька абсолютно працездатних людей, а декларації свої вони заповняють з нульовими чи нижче мінімальної з/п доходами.

Крім того, Мінсоцполітики зобов’яже комісії, створені при райдержадміністраціях, аби вони самостійно вирішували, чи давати субсидії тому чи іншому заявнику. Так, цим комісіям дозволять при розрахунку субсидій виключати зі списку окремих жильців, що живуть у спільному помешканні, на підставі довідки про лікування, довідки з місця роботи в іншому місті, договору оренди житла, тощо. Тобто, субсидії будуть розраховуватись на жильців, що фактично проживають в помешканні, а не повністю усіх, хто там прописаний.

Наразі для тих, хто нечесним шляхом отримав субсидії, може виникнути ще одна загроза. Адже у Верховну Раду був нещодавно відправлений законопроект, створений Комітетом з питань інформатизації та зв'язку, який стосується створення  спільної системи реєстрів. Об’єднання реєстрів можливе при застосуванні системи «Трембіта».

Спільний реєстр дозволить спростити отримання різноманітних витягів та довідок, та допоможе правильно нараховувати субсидії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи мають право на субсидії власники «євроблях» - прокоментувало Мінсоцполітики

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, субсидії
В тему