11 Жовтня 2018
Новини

У британському парламенті заслухають робота

У британському парламенті заслухають робота

Про те, що Британія відходить від сталих правил уже неодноразово демонструвала королівська родина: принц Гарі одружився з розлученою акторкою, ще один член cім’ї відгуляв гей-весілля. Натомість цього разу відступ від правил торкнувся інноваційного підходу та технічного прогресу. Як повідомляють ЗМІ, вперше в британському парламенті виступить робот на ім'я Pepper.

Це перший в історії випадок, коли британський парламент запросив робота свідчити перед законодавчими зборами. Штучний інтелект продемонструють та заслухають перед комітетом палати громад, на якому йтиметься про четверту промислову революцію.

Голова комітету Роберт Хелфон заявляє, що стрімкий розвиток штучного інтелекту - одна з найзначніших речей, з якими країна зіткнеться в найближчі десятиліття.

Сам робот Pepper був розроблений японською компанією SoftBank чотири роки тому. Він обладнаний двома камерами HD, чотирма мікрофонами і сенсорним екраном на «грудей».

І, хоча провідні світові вчені, такі як Стівен Хокінг і Ілон Маск, висловлюють стурбованість розвитком технологій штучного інтелекту, британський уряд не вбачає в появі розумних машин потенційної загрози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робот сапає буряки і пасе худобу

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, великобританія, технології, вру
В тему