8 Жовтня 2018
Новини

Українська медреформа в дії: у кожного буде електронна медкарта, а рентген та УЗД робитимуть безкоштовно

Українська медреформа в дії: у кожного буде електронна медкарта, а рентген та УЗД робитимуть безкоштовно

Безоплатні рентген, маморафія, УЗД та ехокардіографія серця – українцям пообіцяли безкоштовну діагностику.

Так, друга половина 2019-го ознаменується безкоштовною діагностикою. Це означає, що мамографія, УЗД, рентген, ехокардіографія серця будуть для українців безкоштовними. За усе це заплатить Нацслужба здоров’я, але тільки в разі якщо на це направить саме сімейний лікар.

Українцям не доведеться також оплачувати послуги лікарів вторинної медицини, але тут теж є нюанс: направлення до них має виписати терапевт. Можна, звичайно, обійтися і без направлення, якщо ви готові заплатити за ці візити до лікарів вузької спеціалізації.

Так само доведеться платити за послуги, що відносяться до сфер косметології і естетики – медустанови надрукують офіційні прайси.

Ще одним нововведенням в 2019 році стануть медичні картки в електронному вигляді. Тобто, інформацію про кожного пацієнта обіцяють оцифрувати. До електронної картки  мають додати рецепти на «Доступні ліки», електронні направлення до фахівців вторинної медицини та лікарняні.

А для цього очільникм міст та сіл, громадам варто придбати у кожну лікарню комп’ютери.

Говорячи мовою цифр, то з 92,3 млрд грн, які планують виділити на охорону здоров’я, з них 15,3 млрд грн – на первинку, 2 млрд грн – на вторинку, 1 млрд грн - на екстрену медичну допомогу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, реформа, Лікарі
В тему