8 Жовтня 2018
Новини

Перший тиждень патрульні з радарами працюватимуть у режимі «профілактика»

Перший тиждень патрульні з радарами працюватимуть у режимі «профілактика»

Радари контролю швидкості руху автомобілів, про які українські автомобілісти вже призабули, повертаються на наші дороги. З 8 жовтня на вітчизняних автошляхах знову з’являться інспектори із приладами реєстрації швидкості та відео фіксації.

На тих, хто перевищує швидкість, «полюватимуть» патрульні поліцейські, озброєні «Тру Камами» (TruCam). Лазерний прилад, яким оснастили дорожніх поліцейських, вимірює швидкість конкретного автомобіля-порушника у потоці машин і одночасно здійснює відеофіксацію.

Як запевняють у Патрульній поліції України, екіпажі патрульних із лазерними радарами поставлять на ділянках доріг, де стається багато ДТП, на аварійних відрізках трас міжнародного значення тощо.

Про використання у цьому місці радара повідомлятиме обов’язковий дорожній знак «Фото- та відео фіксація». А службові авто правоохоронців матимуть увімкнені проблискові маячки синього кольору.

Перший тиждень, аби водії призвичаїлися до новинки, патрульні використовуватимуть «ТруКами» з профілактичною метою. А далі вже стягуватимуть із порушників штрафи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульних на дорогах України озброять лазерними радарами

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, мвс, поліція, пдр
В тему