6 Жовтня 2018
Новини

Кому з українців не потрібно їхати на заробітки в Європу, бо в Україні вони зароблять більше

Кому з українців не потрібно їхати на заробітки в Європу, бо в Україні вони зароблять більше

За даними одного з найпопулярніших порталів пошуку роботи, в середньому по Україні люди зароблять до 10 тисяч гривень. При цьому найбільша зарплата у програмістів – від 30 до 70 тисяч, а оператори квест-кімнат, прибиральниці та вахтери отримують усього 5 тисяч гривень.

Які професії в Україні користуються найбільшим попитом

В Україні протягом 4 років середня зарплата має вирости до 19 тисяч гривень. Таку сенсаційну заяву оприлюдним днями Андрій Рева, що займає пост міністра соціальної політики. Зокрема, до грудня 2018 середнє значення заробітної плати має вирости до 10 тисяч гривень. При цьому Рева зазначив, що через політику стримування зарплат протягом 20 років, українці по рівню оплати праці знаходяться на останньому місці в усіх європейських рейтингах.

Цікаво, що зовсім скоро попит на а автослюсарів, сантехніків, монтажників, будівельників пережене такі популярні професії як фінансисти та юристи. За словами фахівців, сантехнікам зараз зовсім необов’язково їхати на заробітки в Європу, адже в Україні його і так заберуть з руками-з  ногами. І це на відміну від суддів та прокурорів, які безперечно отримують надзвичайно хорошу зарплату в Україні, а ось в Європі вони не зможуть працювати за спеціалізацією.

При цьому основною причиною звільнень українців на сьогодні залишається як низький рівень оплати праці, так і високе навантаження.  На низьку зарплатню погоджуються лише пенсіонери та ті, кому до пенсії лишилося рік-два. А ось молодь хоче отримувати багато, але працювати при цьому мало.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, заробітчани
В тему

Останні матеріали