6 Жовтня 2018
Новини

Менінгіт, кір та сибірська виразка: смертельні хвороби атакують Україну

Менінгіт, кір  та сибірська виразка: смертельні хвороби атакують Україну

В Житомирській області госпіталізували жінку, у якої підозрюють захворювання на сибірську язву. Це ще один випадок смертельного захворювання, адже сибірська язва - гостре інфекційне захворювання, яке може закінчитися смертю хворого.

Нагадаємо, днями на Одещині госпіталізували п’ятеро людей, руки яких вкрилися гнійними ранами. Усі вони заразилися, коли різали корову в односельчанина. Інфекція проникла через невеликі рани, які люди отримали через те, що напередодні збирали на колгоспному полі кукурудзу. Наступного дня у хворих піднялась температура, а рани ан руках почали збільшуватися та гноїтися.

Так, сибірська виразка може вражати легені та кишки, викликаючи їх гниття, що призводить до смерті пацієнта. Хвороба потрапляє в організм крізь ранки, повітряно-крапельним шляхом та через слизові оболонки. Крім того, вживання м'яса хворої тварини, яке не оброблено хімічним шляхом, теж призведе до інфікування.

А на Львівщині від кору померла 3-річна дитина, батьки якої не подбали про інфікування. Загалом за останній тиждень в Україні за даними Центру громадського здоров’я захворіло більше півтисячі українців, а з початку року на кір перехворіло близько 32 000 українців, з яких померло чотирнадцять.

В Сумах на менінгіт — інфекційне захворювання, якщо передається через повітря, і результатом якого може стати запалення мозку, захворіло одночасно 10 підлітків, які навчаються у різних школах міста. За словами лікарів, до захворювання могло призвести різке похолодання та зниження імунітету підлітків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, менінгит, сибірська виразка, медицина, кір
В тему

Останні матеріали