3 Жовтня 2018
Новини

Штраф за фейки: в Україні схвалено новий законопроект

Штраф за фейки: в Україні схвалено новий законопроект

2 жовтня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики підтримав на закритому позачерговому засіданні законопроект, яким передбачено штрафи для ЗМІ через публікацію фейкових новин та заперечення агресії Росії.

Про це повідомляється на сайті Комітету.

"2 жовтня 2018 року на своєму засіданні Комітет підтримав положення проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо посилення інформаційної безпеки та протидії державі-агресору в інформаційній сфері (реєстр. № 9068) та рекомендував Верховній Раді України за наслідками розгляду в першому читанні прийняти його за основу", – заявили в Комітеті.

Документ передбачає штраф розміром в 25% ліцензійного збору для телеканалів, які транслюють «вислови, що виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України, якщо така трансляція переслідує мету розпалювання ворожнечі та ненависті», а також розповсюджують термінологію, яка суперечить державній політиці із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях.

У випадках, якщо такі вислови транслювались в прямому ефірі і не були озвучені працівником телеканалу, то канал відповідальності за це не несе.

Законопроектом передбачено, що ЗМІ, які порушили передбачені вимоги, каратимуться Національною радою з питань телебачення і радіомовлення.

Про те, що депутати підготували відповідний законопроект, стало відомо 29 вересня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, штрафи, фейкові новини, закон, вру
В тему