2 Жовтня 2018
Новини

Мінздоров’я пообіцяло українцям безкоштовні рентген, УЗД і кардіограму

Мінздоров’я пообіцяло українцям безкоштовні рентген, УЗД і кардіограму

Міністерство охорони здоров’я проанонсувало, що в найближчому майбутньому громадяни безоплатно отримуватимуть такі медичні послуги, як ультразвукове дослідження, рентген і кардіограма.

Програму безкоштовна діагностика збирається запустити Міністерство охорони здоров’я України у 2019 році. Про це у власній колонці в інтернет-виданні «Українська правда. Життя» написав заступник глави здоровоохоронного відомства Павло Ковтонюк.

За словами зама Уляни Супрун, програма запрацює, починаючи  з другої половини 2019 року.

«За направленням вашого сімейного лікаря ви зможете проходити рентген, УЗД, мамографію, ехокардіографію серця та інші аналізи та діагностичні процедури в будь-якому медзакладі за вашим вибором. Послуги оплатить Національна служба здоров’я», – запевнив чиновник від медицини.

Втім, уточнив, що така новація, як і у випадку із сімейними лікарями, запроваджуватиметься поступово – область за областю.

«Коли ваше місто приєднається до реформи, ви побачите на дверях своїх поліклінік наліпки програми "Безкоштовна діагностика"», – пообіцяв українцям Ковтонюк.

У проекті Держбюджету на 2019 рік на цю програму закладуть 2 мільярди гривень. На зміни у первинній медичній допомозі у головному кошторисі держави планують виділяти 15,3 млрд грн. У МОЗ цю суму вже назвали найбільшою в історії. На 3,4 млрд зростуть загальноукраїнські видатки на спеціалізовану амбулаторну, стаціонарну та екстрену медичну допомогу – 55,5 млрд грн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему