1 Жовтня 2018
Новини

Каструвати чи помилувати: як каратимуть українських педофілів?

Каструвати чи помилувати: як каратимуть українських педофілів?

Заступник Голови Нацполіції Андрій Крищенко зазначив, що підтримує хімічну кастрацію чоловіків, які здійснили сексуальну наругу над дітьми.

Про це він повідомив у інтерв’ю informator.news.

«Я підтримую хімічну кастрацію. Хімічна кастрація – це ін’єкції, які подавляють у чоловіків інстинкти. Але що стосується педофілії, розбещення неповнолітніх, крім фізичних контактів є ще багато різних нюансів, які слід законодавчо врегулювати. Я вважаю, що до існуючих покарань необхідно додати юридичні обмеження», – наголосив він.

Також Крищенко зауважив, що таким людям вже після того, як вони вийшли з тюрми, необхідно законодавчо забороняти наближатися до дитячих садків, тримати їх під постійним адміністративним наглядом, можливо, забирати закордонні паспорти, щоби вони постійно відмічалися в органах поліції, встановлювати відеокамери біля їх дому, контролювати їхнє місцезнаходження, обмежувати їхній час перебування в громадських місцях у нічний час, застосовувати технічні засоби для контролю за ними.

«Це комплекс заходів, які дозволять контролювати цих людей, щоб вони повторно не скоювали злочини», - зазначив поліціянт.

При цьому він повідомив, що таких злочинів небагато, їх одиниці.

Нагадаємо, влітку у Верховній Раді був зареєстрований законопроект, що пропонує посилити покарання для педофілів.

У ньому пропонується радикально збільшити термін тюремного ув’язнення за зґвалтування дітей: до 20 років, без верхнього мінімуму покарання (на даний момент дають від 7 до 15 років залежно від тяжкості наслідків для потерпілого).

До речі, закон про хімічну кастрацію педофілів у Польщі набув чинності рік тому.

На початку цього року Казахстан також ввів новий закон про хімічну кастрацію педофілів, і нещодавно там кастрували вже першого злочинця.

У деяких штатах США добровільна або примусова хімічна кастрація застосовується як покарання за злочини сексуального характеру. У Чехії ґвалтівників каструють хірургічно. Операція є добровільною, але відмова від неї перешкоджає виходу на волю. Вийти на волю, відмовившись від кастрації, злочинець може, тільки якщо психіатри засвідчать його "виправлення". Цього можуть домогтися не всі. Восени минулого року до Держдуми Росії також було внесено проект поправок до Кримінального кодексу, які передбачають хімічну кастрацію педофілів.

В Україні введення хімічної кастрації педофілів вже підтримав комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція: бердичівський виродок, який знімав у порно 8-місячну дочку, її ще й ґвалтував

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, поліція, педофіли
В тему

Останні матеріали