1 Жовтня 2018
Новини

Сенцов став розмінною монетою між США та Росією

Сенцов став розмінною монетою між США та Росією

Українського політв'язня Олега Сенцова можуть обміняти на трьох російських громадян, які перебувають в ув'язненні в Америці. Один з них наркоторговець, інші терорист та шпіонка.

Про це повідомляє російське видання «Новая газета» з посиланням на джерело, близьке до переговорів про обмін полоненими між Росією і Україною.

За словами співрозмовника видання, Росія домагається видачі Марії Бутіної, Віктора Бута, а також Костянтина Ярошенка. До речі, останній відбуває у США 20-річний термін за контрабанду наркотиків, Бут був засуджений на 25 років в'язниці за торгівлю зброєю і підтримку тероризму. Марія Бутіна була заарештована у США в липні цього року, її підозрюють у незаконному лобіюванні інтересів Росії в Америці.

«Москва готова обговорювати таку «гуманітарну акцію» безпосередньо з Вашингтоном, при цьому Україна не є стороною переговорів», - йдеться у повідомленні.

Натомість, Адвокат Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що нічого не знає про подібні плани щодо обміну. Тако офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова сказала, що не в курсі таких ініціатив.

У вересні з проханням про помилування Бута і Ярошенка виступила на адресу президента США Трампа російський омбудсмен Тетяна Москалькова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві російське посольство обнесли колючим дротом

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, олег сенцов, росія, сша
В тему