28 Вересня 2018
Новини

У Сумах через менінгіт на заняття не прийшов цілий клас

У Сумах через менінгіт на заняття не прийшов цілий клас

Одразу десятеро підлітків занедужали на менінгіт у Сумах. Всі діти – у стані середньої важкості. Усі захворілі навчаються в різних школах, тож про вогнище хвороби не йдеться.

Повідомляє ТСН.

З-поміж батьків паніка. У школі, де захворіло одразу двоє учнів, на уроки не прийшов цілий клас. Та медики заспокоюють, мовляв, важких випадків немає, стан усіх юних пацієнтів оцінюють як середньої тяжкості, їх скоро переведуть з реанімаційного відділення до звичайного. За запевняннями сумських лікарів, про спалах інфекції говорити не можна: це сезонне зростання захворюваності, його спостерігають кожні п’ять років.

Попередньо, збудником хвороби став ентеровірус, який у дітей зі слабким імунітетом і спровокував менінгіт.

«Це не менінгококовий менінгіт, це не менінгококова інфекція, яка потребує впровадження карантинних заходів. Усі 10 дітей, які перебувають у стаціонарі – з різних навчальних закладів. Ця ситуація не може трактуватися як спалах інфекції, а є спорадичні випадки, які спостерігаються під час сезонності цього захворювання», – запевнила заступник головного лікаря Сумської дитячої клінічної лікарні ім. Святої Зінаїди Вікторія Бугаєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні через заборону вакцин полетіли голови

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суми, діти, епідемія, Лікарі
В тему