27 Вересня 2018
Новини

Отруйник Скрипалів вислужив медальку «героя» від Путіна, воюючи на сході України

Отруйник Скрипалів вислужив медальку «героя» від Путіна, воюючи на сході України

Полковником ГРУ і героєм Росії виявився один із затриманих громадян РФ, котрих підозрюють в отруєнні Скрипалів у Великій Британії. Ідеться в сюжеті ТСН.

Міжнародні розслідувальники із групи The Bellingcat спільно із російським виданням The Insider дізналися прізвище одного із двох чоловіків, підозрюваних британською поліцією в замаху на колишнього російського шпигуна Скрипаля та його доньку Юлію. Затриманий Руслан Боширов зовсім не Боширов, а Чепіга.

Журналісти розкопали, що один із затриманих у Британії «російських туристів» – 39-літній полковник Головного розвідувального управління РФ Анатолій Чепіга. До того ж носій титулу Герой Росії, отримав який за участь у війні на українському Донбасі. Тобто убивав українських солдатів… Причетність до російських спецслужб підтверджує низка документів, а також прямих і непрямих свідчень. Зокрема, паспорти обох арештованих мають практично ідентичні номери.

 За встановленими журналістами-розслідувачами даними, Чепіга тричі побував у Чечні.  А в 2014 році з рук самого диктатора Путіна отримав звання «Героя Росії» за участь у неназваній «миротворчій місії». З огляду на те, що на той час у Чечні Росія операцій уже не проводила, а в Сирії – ще не починала, свою медальку Чепіга вислужив саме в Україні – у російсько-українській війні на Донбасі.

Британські слідчі раніше встановили, що агенти під придуманими іменами та прізвищами Олександр Петров і Руслан Боширов прибули у Солсбері, де отруїли екс-розвідника Росії Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.

Москва, звісно ж, усе заперечує, називаючи ГРУшників «звичайними цивільними». Мовляв, поїхали до Британії з туристичною метою. Самі фігуранти у ефірі російського телеканалу «Раша Тудей» запевняли, що подалися до Європи «подивитися собор і відірватися».

Раніше правоохоронні органи Великої Британії оприлюднили фото та імена підозрюваних в отруєнні нервово-паралітичним «Новачком» родини Скрипалів.  

Руслан Боширов

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, отруєння, Політика, великобританія
В тему