27 Вересня 2018
Новини

Уже сьогодні українські водії знайдуть квитанцію про штраф на склі

Уже сьогодні українські водії знайдуть квитанцію про штраф на склі

Закон, що дозволяє поліції фото- і відефіксацію порушень паркування і яким вводяться нові штрафи за порушення правил паркування, набуває чинності уже сьогодні, 27 вересня.

Він передбачає нові правила покарання водіїв, які не оплачують парковку або залишають машину в заборонених місцях. Про це йдеться у відповідному законі, оприлюдненому на сайті Верховної Ради.

Передбачається, що штраф буде виписувати інспектор з паркування. Якщо він візьме у водія готівку як оплату послуги - йому загрожує штраф від 850 до 1190 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пристебнися в авто: які нові штрафи ввели для водіїв

Отже, якщо машина більш ніж 10 хвилин перебуває на парковці, а водій не оплатив це, і порушення зняли на фото або відео, передбачається покарання. Квитанцію про штраф можуть залишити на лобовому склі, а якщо фіксація сталася в автоматичному режимі - надіслати рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

До речі, раніше штраф за неоплачену парковку становив від 136 до 204 грн, за новими правилами йдеться про 20-кратний розмір вартості паркування за годину.

У разі безпідставно зайнятого місця для інвалідів - 30-кратному розмірі ціни за парковку, на якій залишили машину. Також передбачена знижка на штраф в 50%.

Водій або власник автомобіля може оплатити тільки половину штрафу, якщо встигне це зробити протягом 10 банківських днів (реквізити для оплати повинна містити квитанція, яку залишили на лобовому склі або надіслали поштою).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських водіїв уже через 5 днів чекають нові штрафи (відео)

Також, Закон встановлює, що нести відповідальність може особа або компанія, на яку зареєстрований транспорт, або ж той, хто ввіз авто з-за кордону.

Ппредставникам Нацполіції й інспекторам з паркування дозволено евакуювати машину, якщо вона перешкоджає дорожньому руху або створює загрозу безпеці руху.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, транспорт, штрафи, поліція
В тему