27 Вересня 2018
Новини

Біс в ребро: відомий 81-річний комік накачував жінок наркотиками і ґвалтував

Біс в ребро: відомий 81-річний комік накачував жінок наркотиками і ґвалтував

Суд в місті Норрістаун в штаті Пенсільванія, США, засудив 81-річного коміка Білла Косбі до тюремного ув'язнення за зґвалтування. Актору «світить» від 3 до 10 років тюрми.

Так, закордонні ЗМІ зазначають, що суд визнав Косбі сексуальним агресором – це означає, що його зареєструють в списку сексуальних злочинців, до кінця життя він буде на обліку у психолога і кожні три місяці відзначатися в державних органах. Також Косбі повинен сплатити штраф у розмірі 25 тисяч доларів. Коміка взяли під варту відразу після вироку і в наручниках відвезли до в'язниці.

Косбі звинуватила колишня співробітниця університету Темпл у Філадельфії Андреа Констанді. Жінка звернулася в поліцію через кілька років після того, що сталося. Вона заявила, що в січні 2004 року Косбі накачав її наркотиками і тричі зґвалтував у своєму будинку в Філадельфії. Тоді прокурори відмовилися пред'явити звинувачення акторові через нестачу доказів. Після цього Констанді вирішила діяти в приватному порядку і подала цивільний позов.

В результаті Косбі виплатив жінці 3,4 мільйона доларів відступних. Американські прокурори повернулися до справи Констанді через більш ніж 10 років – після того, як десятки жінок висунули проти Косбі звинувачення в сексуальному насильстві. Однак через термін давності до кримінального суду дійшло лише справа Констанді.

81-річний комік Білл Косбі отримав 10 років тюрми за зґвалтування

Перший процес у справі Білла Косбі пройшов в 2017 році, проте тоді присяжні не змогли однозначно вирішити, чи винен актор. Суд відправив справу на перегляд, і в квітні 2018 присяжні визнали актора винним за трьома епізодами зґвалтування. Свідками на суді виступили ще п'ять жінок, які теж звинуватили коміка в зґвалтуваннях. Серед них була відома в минулому американська модель Дженіс Дікінсон, яка заявила суду, що в 1982 році Косбі обпоїв її таблетками, а потім зґвалтував. Інша колишня модель – Челан Лаша – заявила, що Косбі зґвалтував її в 1986-му, коли їй було 17 років.

Експерти, опитані The New York Times, вважають, що рішення судді прийняти ці свідчення можуть стати приводом для оскарження вироку. Суддя пояснив це тим, що відразу п'ять жінок не можуть брехати. Адвокати обіцяють подати апеляцію.

Захист Білла Косбі наполягав, що він повинен відбувати покарання вдома, а не в тюрмі. Адвокати відзначали, що Косбі – літня, незряча людина, і нових звинувачень в сексуальних домаганнях проти нього не висували з 2004 року. Суддя Стівен О'Ніл при винесенні вироку сказав, що незважаючи на вік і стан здоров'я Косбі, не може проявити поблажливості, бо той зробив занадто серйозний злочин. О'Ніл зазначив, що визнає внесок Косбі в американську культуру. «Грішні ангели страждають найбільше», – додав суддя.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, шоу-бізнес, білл косбі, згвалтування
В тему