24 Вересня 2018
Новини

Скільки ще разів українців змусять переводити стрілки годинників

Скільки ще разів українців змусять переводити стрілки годинників

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови, який пропонує встановити в країні час другого часового поясу без переведення стрілок годинника протягом всього календарного року.

Автор проекту, позафракційний нардеп Юрій Бублик, не приховує, що рішення зареєструвати документ у Раді прийняв після того, як аналогічні процеси були запущені в ЄС. Пишуть ЗМІ.

Згідно з даними опитування, проведеного в Євросоюзі влітку нинішнього року, 80% з 4,6 млн. осіб, які взяли участь в дослідженні, висловилися проти переходу щовесни на літній час.

За результатами опитування, Єврокомісія пропонує перевести стрілки годинника в ЄС на «літо» в останній разу 31 березня 2019 року. А потім наділити правом країни-учасниці самостійно визначати необхідність таких «подорожей у часі».

Перехід на зимовий час - 2018

В останню неділю жовтня, вночі о 4 годині, в Україні традиційно відбувається перехід на зимовий час. Цього року стрілки годинника переводуть нa годину назад 28 жовтня 2018 р. о 4 годині.

Зараз, у 78 країнах світу використовується постійний літній час. Серед них більшість країн Європи, США, Канада, Мексика, Австралія, Нова зеландія, Марокко, Сирія, Ізраїль та інші.

Відмовилися від переведення стрілок годинника і живуть за зимовим часом Росія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Таджикистан, Узбекистан, Вірменія, Абхазія, Азербайджан, а також Японія, Індія, Китай і ряд інших держав.

Чим небезпечне переведення годинника

Противники переходу на зимового часу впевнені в негативному впливі зміни режиму на психо-емоційний стан організму.

Дослідження імунологів показали, що короткий світловий день негативно впливає на вироблення організмом важливих гормонів (серотоніну), що може призвести до розвитку депресії та підсилення тривожності.

За статистикою, в перші дні після переведення годинників збільшується кількість нещасних випадків і викликів «Швидкої допомоги».

Лікарі вважають, що здоровій людині достатньо декількох днів для того, щоб звикнути до переведення годинників. Уважним до здоров'я варто бути людям, що входять в групи ризику: похилого віку, що страждають хронічними захворюваннями, людям з хворобами серцево-судинної системи, маленьким дітям з ослабленим імунітетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли попереводити годинники на літній час у 2018 році

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, переведення годинника, вру
В тему