24 Вересня 2018
Новини

Через угорські паспорти на Закарпатті шлях України в ЄС під загрозою

Через  угорські паспорти на Закарпатті шлях України в ЄС під загрозою

Угорщина і надалі зацікавлена у добрих відносинах з Україною, однак не допустить, щоб образливі нападки сипалися на закарпатських угорців.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, повідомляє «Радіо Свобода».

Як зазначає видання, Угорщина «заступиться за права угорської громади на Закарпатті» після того, як до бази «Миротворця» потрапили особисті дані чотирьох місцевих депутатів і заступника мера прикордонного міста Чоп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паспорт України оцінили за світовим рейтингом

Сіярто вважає, що останнім часом в Україні «посилилися антиугорські настрої», що пов’язано з підготовкою до проведення президентських і парламентських виборів.

За його словами, українські спецслужби почали активно займатися певними членами угорської спільноти на Закарпатті, а в мережі з’явився заклик виступити проти осіб із подвійним громадянством.

На думку міністра, події «зайшли дуже далеко», адже подвійне громадянство поширене в Європі, і якщо Україна «справді хоче рухатися в бік Євросоюзу, то не може ставити під сумнів таку інституцію».

«Угорщина зробить усе можливе заради добрих стосунків, проте стане на захист кожного члена угорської меншини і не допустить, щоб українці порушували найґрунтовніші дипломатичні засади!, – резюмував Сіярто.

Він додав, що Угорщина робитиме надалі те, що робила й досі – вдаватиметься до кроків, які сповільнюватимуть рух України у бік ЄС і НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині спрощено процедуру оформлення паспортів для громадян

Нагадаємо, минулого тижня засоби інформації оприлюднили відео, на якому українцям роздають паспорти Угорщини у консульстві Угорщини в Береговому з проханням не повідомляти про це владі. Голова МЗС України Павло Клімкін зазначив, що відомство перевіряє автентичність відео і назвав можливим видворення угорського консула у Берегові.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, угорщина, скандал, петер сіярто, павло клімкін
В тему