20 Вересня 2018
Новини

Підприємців Центрального ринку відправили до суду захищати свої права

Підприємців Центрального ринку відправили до суду захищати свої права

Підприємці, котрі володіють кіосками на вулиці Замковій прийшли до міської ради з вимогою не демонтовувати їхні контейнери. Таке прохання вони озвучили під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру.

За словами голови комісії Олександра Козлюка, на засіданні попередньої сесії Луцької міської ради було скасоване рішення виконавчого комітету про демонтаж металевих конструкцій на вулиці Замковій. Проте, у департаменті муніципальної варти підготували нові проекти рішень про знесення торгових кіосків, які члени виконкому підтримали.

На засідання комісії прийшли підприємці, які вимагають скасувати рішення виконавчого комітету і не демонтовувати їхні контейнери.

Керівником ГО «Бізнес Волинь» Ігор Дільов зазначив, що під знесення підпадає два десятки металоконструкцій.

«Там працюють люди, і там раніше вони працювали. Люди не впали з неба. Вони тривалий час займалися на цій території підприємницькою діяльністю. Поки немає єдиної концепції благоустрою Центрального ринка, дайте людям допрацювати на своїх робочих місцях. Рік вони там будуть, чи більше, але їм треба їсти, за щось жити», - звернувся Дільов до членів комісії.

Представник департаменту муніципальної варти Юлія Гоголь зазначила, що готуючи проект рішення про демонтаж металоконструкцій, «вартівці» вивчили всю необхідну інформацію щодо законності їх встановлення на вулиці Замковій, та опираючись на відсутність договору оренди, визначили це його законним.

Це ж підтвердив і юрист, який був присутній на комісії. За його словами, рішення виконавчим комітетом було прийняте відповідно до чинного законодавства. Скасувати його може лише сесія або суд.

Зваживши всі «за» і «проти» члени комісії порекомендували підприємцям звертатися до суду і там захищати свої права.

«Коли буде подана заява до суду, то за його ухвалою рішення виконавчого комітету про демонтаж тимчасових споруд буде призупинено до завершення розгляду справи», - резюмував Олександр Козлюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинській облспоживспілці можуть не дозволити обслуговувати «Центральний ринок»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, ринки, луцька міська рада
В тему