19 Вересня 2018
Новини

Вбивча харчова інфекція на Волині: дворічний хлопчик помер, вагітна і троє дітей - в лікарні

Вбивча харчова інфекція на Волині: дворічний хлопчик помер, вагітна і троє дітей - в лікарні

У Волинській області отруїлося четверо дітей та вагітна. Один малюк помер. Білі халати встановлюють причину групового отруєння.

На Волині смертельне отруєння: від харчової інтоксикації в реанімації Камінь-Каширської райлікарні помер дворічний хлопчик. Ще четверо осіб – троє малолітніх дітей та жінка при надії перебувають у лікарнях. Медики намагаються встановити причину групового отруєння, що забрало життя маленької дитини. Та наразі визначають розмитий діагноз – «харчова токсикоінфекція». Про випадок групового отруєння  повідомляє прес-служба  держустанови «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Крім померлого малюка, за даними обласної Держсанепідслужби, серед госпіталізованих іще одна дволітня дитина, двоє чотирирічних та вагітна жінка. Відомо, що захворілі – члени двох сімей із сіл Боровне Камінь-Каширського району та Рованці – Луцького.

«Протягом 17 – 18.09.2018 року по медичну допомогу до Камінь-Каширської центральної районної лікарні звернулось п’ять осіб з проявами отруєння (блювота, пронос). Серед постраждалих двоє дітей віком два роки, двоє дітей віком чотири роки та вагітна жінка. Усі  захворілі члени двох сімей із с. Боровне Камінь-Каширського району та с. Рованці Луцького району. В зв’язку із важкістю стану, дворічний хлопчик госпіталізований до реанімаційного відділення Камінь-Каширської центральної районної лікарні, де о 05:15 годині 18.09.2018 року помер (житель с. Рованці Луцького району)», – ідеться у повідомленні установи.  

Усім хворим попередньо встановили діагноз «Харчова токсикоінфекція», та не виключають також інших версій захворювання. Одну із захворілих дітей у зв’язку із серйозністю стану переведено для подальшого лікування до Волинської обласної інфекційної  лікарні.

Наразі розпочато епідеміологічне розслідування у вогнищі в Боровному, а також у лікувальних закладах, де проходять лікування хворі. Встановлення причин масового отруєння триває.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, смерть, отруєння, Волинь
В тему