19 Вересня 2018
Новини

В школах Луцька орудують шахраї. Пильнуйте своїх дітей!

В школах Луцька орудують шахраї. Пильнуйте своїх дітей!

Щонайменше два випадки у двох різних школах обласного центру набули розголосу за останні дні. На сполох забили батьки, чиї донечки повернулися додому без золотих прикрас у вушках. Одразу в двох загальноосвітніх закладах орудувала таємнича шахрайка, яка шляхом обману (за іншою версією – застосовуючи гіпноз) виймала ученицям молодших класів із вух золоті прикраси та тікала. Реалізувала свої злочинні наміри або на перерві, коли дітлахи бігали коридорами, або коли виходили з уроку в туалет.

Перший інцидент стався в понеділок, 17 вересня, у стінах міської школи № 10. Про нього повідомила у групі «Теревені про Луцьк» у соцмережі «Фейсбук» лучанка Наталія Поручник.

«Лучани, будьте обережні! Сьогодні в нашій школі якась жінка знімала золоті сережки в дівчаток першого-другого класу», – написала пані Наталя.

Подробиці випадку повідали батьки, чиї діти відвідують цей навчальний заклад. Відзначають, що невідома жінка вільно зайшла до приміщення школи та у коридорі попросила учениць молодших класів зняти сережки під вигаданим приводом. Мовляв, хоче роздивитися, бо шукає подібні. Таким чином переконала двох довірливих жертв зняти по сережці, після чого разом із золотом здиміла в невідомому напрямку. Інформацію про крадіжку підтвердило і керівництво школи. Була повідомлена поліція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ще одній із луцьких шкіл незнайомка зняла зі школярки золоті прикраси.

Ужа наступного дня, 18 вересня, аналогічний злочин стався у школі № 17. Спритниця (найімовірніше та сама, що побувала і в десятій школі) знову вибрала собі легку жертву – ученицю четвертого класу. Дитина потрапила у сіті шайхрайки, коли із однокласницею вийшли на уроці в туалет. Зловмисниця сказала дитині, що хоче перевірити вушка, і ловко зняла прикраси, після чого зникла. Коли адміністрація школи викликала поліцію, четвертокласниця змогла описати крадійку. Однак наразі ідентифікувати та знайти її не вдалося.

ПРИКМЕТИ зловмисниці: висока на зріст, має темне волосся за плечі, була на підборах, охайно одягнута, при собі мала рябу сумку. Попередньо, вона схожа на ту, що орудувала і в 10-й школі.

Городяни, чиї діти постраждали від дій цієї пані, попереджають педагогів усіх ЗОШ Луцька та батьків бути пильними. Пильнуйте своїй дітей, поки зловмисницю не упіймали правоохоронні органи.  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, діти, крадіжка, школа
В тему