18 Вересня 2018
Новини

На Рівненщині 2-річному хлопчику потрібна допомога небайдужих людей

На Рівненщині 2-річному хлопчику потрібна допомога небайдужих людей

Це був звичайний суботній день - 3 лютого 2018 року. Маленький Даниїл Черетко, як завжди бігав та грався, але після обіду дитині стало зле. Блювота почалася раптово, а вже за годину хлопчика почало судомити. Відтоді і щодня родина Черетко бореться за життя єдиного синочка.

Вісім місяців суцільних обстежень, крапельниць, ін’єкцій… Медики виявили новоутворення у головному мозку. Спочатку, Даниїла прооперували у Києві.

«Це була дуже складна і довга операція, всю пухлину видалити не вдалося оскільки вона знаходиться біля стовбура головного мозку», - розповідає мама хлопчика Оксана Черетко.

Невтішними виявилися результати гістології – новоутворення злоякісне.

«У Даниїла діагностували рак головного мозку - анапластична олігоденроастроцитома. Ми пройшли переший блок хіміотерапії у Рівненській дитячій  онкогематології, після цього було зроблено МРТ, що показало збільшення пухлини. Подальше ж лікування вирішили проводити у Польщі», - каже мама хлопчика.

Закордоном Даниїлу лікарі поставили новий діагноз - Glioblastoma IV.

Даниїл Черетко

«На жаль, 4-місячна закордонна терапія у Варшаві також не дала результатів. Пухлина ще збільшилась та пішли метастази в ліву півкулю головного мозку та до низу шиї», - розповідає Оксана Черетко.

Батьки одразу почали пошук  експериментального лікування небезпечної недуги. Ускладнювало ситуацію і те, що при такій хворобі а ні хіміотерапія, а ні радіотерапія неефективні.

«Ми найшли лікаря Arno Thaller у приватній клініці  Німеччини, в якого є дієве лікування для Glioblastomu IV. На даний момент ми в Німеччині та проходимо лікування, попереду нас чекає безліч процедур та операції», - розповідає мама Даниїла. – «Даниїл виглядає, як звичайний хлопчик, тільки без волоссячка, без вій та брів. Любить дуже складати кубики, танцювати та співати. Коли починаються  процедури, він починає сильно кричати та плакати, тримаємо силою».

Заплановане лікування дуже тривале (до чотирьох років) та дороговартісне. Родина знаходиться у важкому матеріальному стані, але «не опускає руки».

Документи про хворобу Даниїла Черетко

Документи про хворобу Даниїла Черетко фото 1

Документи про хворобу Даниїла Черетко фото 2

Нині ж на Рівненщині небайдужі люди організовують благодійні заходи аби врятувати життя 2-річного Даниїла Черетко.

Так, у селі Зоря, 7 жовтня о 16:00 відбудеться благодійний футбольний матч між священиками Київського патріархату та депутатами.

«Головна мета всього цього – це об’єднання, друга мета – чужих дітей не буває, тому ми всі разом можемо взяти тягар хоча б однієї родини і хоча б якось допомогти, і звісно, це популяризація здорового способу життя», - зазначає заступник голови Рівненської райради Микола Сальчук.

Голова правління ГО «Елеос-Рівне» Василь Лозинський розповідає, що безпосередньо до самої гри будуть проводитися і інші благодійні акції зі збору коштів.

Якщо доля маленького хлопчика зачепила і вас, ви теж можете долучитися та допомогти.

Даниїл Черетко фото 1

Реквізити для допомоги Даниїлу Черетко: 4149 4978 6326 7599 (Приватбанк) Черетко Оксана Миколаївна (мама), телефон: Viber: +48575276371;

5168 7573 5338 1249 (Приватбанк) Черетко Микола Анатолійович (тато);

Рахунок на допомогу у злотах: 09124010951111001082143766 - CHERETKO MYKOLA;

Рахунок на допомогу у євро: 37 1240 6133 1978 0010 8456 6121 - CHERETKO MYKOLA;

PayPal: Mail: Danilwanttolive@hotmail.com.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, допомога, благодійність
В тему

Останні матеріали