18 Вересня 2018
Новини

Іл-20 був збитий протиповітряною системою, яку продали сирійцям росіяни

Іл-20 був збитий протиповітряною системою, яку продали сирійцям росіяни

У Середземному морі пропав з радарів російський літак Іл-20. Сталося це в понеділок о 23:00, в розпал атаки імовірно ізраїльських F-16 на об'єкти промисловості Сирії в провінціях Латакія і Хама.

Як повідомили в Міноборони Росії, зв'язок з літаком-розвідником, на борту якого перебували 14 російських військовослужбовців, пропав в 35 кілометрах від узбережжя. При цьому засоби об'єктивного контролю в цей же час зафіксували пуски ракет з французького фрегата Auvergne.

До ранку вівторка доля зниклого Іл-20 так і не прояснилася. В акваторії Середземного моря командування авіабази Хмеймім була організувана пошуково-рятувальна операція.

Вияснилося, що літак впав в 27 кілометрах на захід від населеного пункту Баниас в провінції Латакія. «На борт російських кораблів підняті фрагменти тіл екіпажу і особисті речі, а також уламки літака», – додали в Міноборони.

Всього в пошуках членів екіпажу Іл-20 були задіяні вісім кораблів, катерів і суден забезпечення ВМФ Росії. В результаті аварії загинули 15 військовослужбовців.

До слова, сьогодні вранці CNN з посиланням на офіційного представника США, знайомого з подробицями інциденту, повідомив, що розвідник Іл-20 був випадково збитий сирійською зенітною артилерією після того, як силами диктатора Башара Асада було завдано ракетного удару з боку Ізраїлю.

Варто зазначити, що за твердженнями окремих ЗМІ, російський літак був збитий протиповітряної системою, яку росіяни продали сирійцям кілька років тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейського знайшли в кабінеті з простреленою головою

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, росія, літак, авіакатастрофа, армія
В тему

Останні матеріали