18 Вересня 2018
Новини

На Київщині грибників нажахали покинуті посеред лісу труни і могили

На Київщині грибників нажахали покинуті посеред  лісу труни і могили

На дюжину порожніх домовин і таку ж кількість виритих могил натрапив у лісовому масиві біля свого села під Києвом грибник і викликав поліцію. За кількасот метрів від покинутих трун і ям – Південне кладовище. Ідеться в сюжеті ТСН.

«В мене зразу серце йокнуло, – розповідає пан Сергій, який днями вийшов на «тихе полювання», а натомість зробив знахідку, від якої відчув тваринний страх. – Купа гробів. І он там гроб взагалі не витягли», – показує рукою на яму, в якій видніється присипана землею половина труни. «Думав, що, може, покійників тут десь поховали», – додає.

Дванадцять трун, складених одна на одну, наче миски в миснику, та стільки ж викопаних ям. Там же покинуті рукавички, ритуальні подушки. Уявіть, як моторошно було пану Сергію вперше спостерігати таке видовище посеред лісу. А близькість цієї місцини до сусіднього місця селян ще більше насторожила. Були здогадки про якісь сатанинські ритуали чи таємні поховання в лісі небіжчиків. Тож люди викликали поліцейських.

В одній із трун сільчани і прибулі правоохоронці побачили пластикові сантехнічні труби і лопату. Ще одна дивовижа – у вічках покинутих домовин були пророблені круглі отвори. «Історія негарна, не зовсім поясненна. Треба розбираться, хто сюди їх приніс, що відбувалося», – сказав на камеру журналістам керівник Чабанівського відділення поліції Олександр Куций.

Керівник місцевої ритуальної служби, якого теж покликали на місце подій, запевнив, що труни не їхні. «В мене слів нема, я вперше таке бачу», – сказав чоловік.

Дещо прояснив ситуацію прибиральник Південного цвинтаря Сергій Кияниця, пригадавши, що тиждень тому бачив групу людей, яка через кладовище прямувала сюди. «Люди рішили провірить, як вони себе будуть почувать, коли на кришку гроба засипається земля. Вони самі казали, що буде психологічний тренінг», – повідав. І ця версія пояснює і круглі отвори, і труби: вони потрібні, щоб дихати, коли закопують.

Провівши журналістське розслідування, телевізійники спершу знайшли в соцмережах молодого чоловіка, який проанонсував свій похід до цього лісу і висловив сподівання, що «земля там пухом», а невдовзі виклав світлину, де він у труні. А потім вийшли і на організатора таких екстремальних тренінгів «Погребіння живцем» – Андрія Жельветро. І навіть поговорили з ним по телефону.

Організатор зізнався, що в тому лісі таки були вони. Та запевнив, що людей закопували з їхньої згоди та усіх відкопали.

«Там були лікарі, група психологів. У нас все було передбачено. Це просто спорт. Це як стрибати із парашутом. Там же нічого такого: всі живі, здорові», – завірив.

Останнє підтвердив і прибиральник цвинтаря Сергій Кияниця: «Хто зайшов 27 чоловік, так 27 і вийшло. Так що нікого тут не оставили».

Тим часом у соцмережах гуляють знімки тієї картини, яку застали посеред лісу налякані грибники. Автор фото – Токовенко Олена. 

покинули труни в лісі

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, поліція, київ
В тему