17 Вересня 2018
Новини

До 1 жовтня підручники з базових предметів повинні отримати усі українські школи

До 1 жовтня підручники з базових предметів повинні отримати усі українські школи

100% букварів, підручників з математики та курсу «Я досліджую світ» для 1 класу надруковані та передаються на розвезення до обласних книжкових баз.

Про це йдеться на сайті Міністерства освіти і науки України.

«Для нас важливо, щоб підручники з базових предметів – букварі, підручники з математики та курсу «Я досліджую світ» – прийшли в школу швидше, аби вчителі могли з ними ознайомитись та почати роботу з дітьми. Загалом 2 тижні на доставку – нормальний термін, враховуючи досвід попередніх років, тобто підручники мають бути в школах до 1 жовтня», – підкреслила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Але при цьому вона зазначила, що завжди є застереження щодо роботи місцевих органів самоврядування.

«Ми довозимо всі книжки до обласних книжкових баз, а далі їх розвозять місцеві органи самоврядування. Тому я хочу звернутися до управлінців на місцях: будь ласка, не зволікайте з розвезенням, одразу щойно отримаєте підручники на обласні бази – починайте довезення до шкіл», - наголосила Гриневич.

Як зазначають у міністерстві, від початку цьогорічний друк підручників мав низку ризиків, оскільки зараз друкується у 2,5 рази більше книг, ніж зазвичай – понад 18 млн примірників та одразу три лінійки підручників: для 1, 5 та 10 класів. Загалом  терміни розвезення підручників у школи посуваються в середньому на місяць.

Нагадуємо: Українських школярів залишили без підручників на новий навчальний рік

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, освіта, підручники, школа
В тему