15 Вересня 2018
Новини

На Полтавщині товариші отруїлися препаратом проти вошей

На Полтавщині товариші отруїлися препаратом проти вошей

14 вересня до реанімаційного відділення 1-ї міської клінічної лікарні потрапили двоє полтавців з діагнозом: медикаментозне отруєння чемерчиною водою.

Про це інформує сайт «np.pl.ua».

За даними рятувальників, були госпіталізовані чоловік, 1976 року народження, мешканець м. Полтави та полтавець 1978 року народження.

Стан здоров’я потерпілих – тяжкий.

До слова, чемериця – багаторічна лікарська рослина. В корінні і кореневищах міститься до 15% алкалоїдів, найбільш отруйні з них – протовератрин, протоверин, глюкозиди вератрамин та інші.

Офіційна медицина застосовує відвар і настойку чемериці тільки зовнішньо зважаючи на їх отруйності. При невралгіях і ревматичних болях роблять розтирання, використовують мазі. Відвар – чемерицева вода, має протипаразитарний дію і використовується для лікування вошивості і лупи.

Варто зазначити, що місяць тому також на Полтавщині чоловік випив препарат проти вошей і потрапив до реанімації. Подія сталася у Миргороді (Полтавська область). Тоді 34-річний чоловік отруївся чемерицеву водою (препарат проти педикульозу). Потерпілий випив препарат для зовнішнього застосування.

Як повідомляє облуправління з питань надзвичайних ситуацій, отруєння сталося в побуті. В результаті медикаментозного отруєння потерпілого госпіталізували.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, отруєння, полтава
В тему

Останні матеріали