14 Вересня 2018
Новини

У Луцьку на форум сім’ї говорили про збереження родинних цінностей

У Луцьку на форум сім’ї говорили про збереження родинних цінностей

У рамках Волинського форуму сім’ї відбулась низка тематичних заходів, доповідей, дискусій тощо. Одним із найцікавіших заходів став воркшоп на тему «Потенціал громадськості  та Церков у розвитку та захисті інституту родини». У ньому взяли участь представники багатьох релігійних громад, громадськості.

Як зазначив голова благодійного фонду «Переображення», пастор церкви «Фіміам»  Павло Миронюк, сім’я, це перша інституція, яку створив Бог як і церкву. Але зараз, церкви відчули  небезпеку: спостерігаються моменти, як на світоглядному рівні руйнуються родини. Раніше ці загрози йшли від атеїзму, а зараз від ліберальних сил.

«Ми маємо розуміння, але чи є сьогодні в суспільстві  інструмент, що дозволить зберегти інститут сім’ї? На рівні держави його немає – в Україні не існує міністерства сім’ї та молоді, а тому відповідальність лягає на громадські та релігійні громади», - наголосив Павло Миронюк.

Він зазначив, що в колі релігійних громад випрацьовано вже кілька дієвих інструментів.

По-перше, це при церквах треба створити групи людей, які працюватимуть суто в цьому напрямку, з сім’ями. Вчити вирішувати конфлікти, спілкуватися.

По-друге, що дуже важливо: дошлюбні консультації. Зараз для молоді немає здорового прикладу – надійний батько, віддане материнство. Але це важка  праця, індивідуальний підхід, проте такий результат може впливати на інші молоді пари.

По-третє, працювати з молоддю, дітьми. Адже виховувати здорову сім’ю, це не вісім консультацій, а постійна робота від дитини до найстаршого покоління.

Ще один ефективний інструмент: різні сімейні заходи, клуби, табори, академії. Таким чином можна залучити людей, які не відвідують церкву, але хочуть брати участь в сімейних зібраннях, розвагах.

До речі, з боку держави теж видно певні кроки, наголосив Павло Миронюк. Це створення та підтримка будинків сімейного типу та приймних сімей.

«Приклад таких родин надихає, їхня любов і терпимість  робить світ добрішим. Хочу звернутися  до бізнесменів: якщо хочете підтримати сироту, то допоможіть таким сім’ям, вони віддають своє тепло і душу, а їх приклад запалює на добро решта християнських сімей», - резюмував він.

Учасники круглого столу - форум сім'ї у Луцьку

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, форум
В тему