13 Вересня 2018
Новини

Рейдери відкрили стрілянину по мирному населенню на Харківщині (фото, відео)

Рейдери відкрили стрілянину по мирному населенню на Харківщині (фото, відео)

Від захвату до стрілянини: бандитське захоплення або «битва за врожай». В Україні не проходить ні дня без повідомлення про рейдерські атаки.

Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України.

У результаті конфлікту та стрільби на елеваторі в селі Занки Харківської області поранили п'ять осіб, затримали півсотні людей.

Рейдерське захоплення пройшло за класичною схемою. Спочатку в реєстрах змінилися власники фермерського господарства, після чого в суботу озброєні люди в балаклавах атакували його фізично.

Події з елеватором у Харківській області - це перша спроба бандитського захоплення майна агропідприємства за останній рік.

Рейдерські атаки на Харківщині

Рейдерські атаки на Харківщині фото 1

Рейдерські атаки на Харківщині фото 2

Радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол зазначив, що зловмисники скористалися схемою з фальшивими документами, яка стала популярною після того, як був прийнятий закон про спрощену реєстрацію речових та корпоративних прав.

«За останній рік це перший випадок, який стався у Харківській області. Назвати це рейдерським захопленням я не можу. Це звичайні бандитські дії. Вони (затримані – ред.) приїхали з автомобілями, щоб вивезти велику кількість зерна і відразу його реалізувати, задля особистого збагачення», - сказав Михайло Апостол.

 

 

Він зазначив, що наразі підприємство не працює, тому що проводяться слідчі дії. Скільки днів це буде тривати - вирішить слідство.

Правоохоронці затримали 22 особи у справі про захоплення агропідприємства у Харківській області. Їм інкримінують частину 4 статті 296 «Хуліганство» з обтяжуючими обставинами, а саме – застосування зброї. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, кримінал, рейдерське захоплення, харків, кримінал
В тему