5 Вересня 2018
Новини

Сім країн, де можна відпочити восени

Сім країн, де можна відпочити восени

Ви не встигли у відпустку влітку? Хочете ще трішки відпочинку? Пропонуємо чудові ідеї подорожі на цю осінь: Італія, Іспанія, Марокко та інші країни в нашому огляді.

Італія

Хто не встиг потрапити на море влітку, цілком може порадувати себе у вересні пляжним відпочинком на північному узбережжі Італії. Температура повітря в цей період 33-34 C °, води 24-25 C °. У цей час добре в Сардинії, Сан-Ремо, Венеціанській Рив'єрі.

У другій половині вересня модниць чекає Мілан з тижнем моди.

У жовтні на півночі Італії стає досить прохолодно і краще їхати на південне узбережжя або на Сицилію. Вода в цей час року тут прогрівається до 22-23 C °.

Любителям прогулянок та екскурсій найкраще відправитися в Рим, де температура повітря в жовтні 21-22 C °. Ну, а гурманам краще дочекатися листопада і поїхати в Італію на свято молодого вина. До того ж в цей час можна потрапити на фермерські ярмарки і спробувати знамениті сорти сиру, сотні сортів ковбас, окостів і оливок.

Іспанія

Для багатьох туристів відпочинок в Іспанії восени більш привабливий, ніж літній. Температура повітря і моря знаходяться в ідеальній рівновазі. Потік туристів вже не такий великий, як влітку і ціни значно нижчі. У вересні погода схожа на початок літа - температура повітря до 27 C °, моря до 23 C °.

У жовтні температура повітря не піднімається вище позначки 23 C °, а води 20 C °. Подорож до Іспанії в жовтні підходить тим, хто погано переносить літню спеку і хоче втекти від сірих буднів  осені.

У листопаді краще здійснювати екскурсійні тури в Барселону, Мадрид і Валенсію, тому що в цей час тут вже досить прохолодно (17-20 C °) і приємніше відвідувати архітектурні пам'ятки і музеї, ніж пляжі.

Чехія

Це країна, в яку можна поїхати в будь-яку пору року, але особливо тут у вересні. Вже не так спекотно, як влітку і поки ще не почалися осінні дощі. До подорожі краще підготуватися заздалегідь - взяти з собою як теплі речі, так і легкий одяг, тому що вдень тут досить тепло, а до вечора холоднішає.

Восени приємно прогулятися містом, познайомитися з історією і культурою країни, з'їздити на екскурсії у середньовічні садиби і фортеці. Вечір можна провести в барах і пабах з кухликом чудового чеського пива.

Греція

Осінь в Греції - це особливий час. Уже спадає спека, але море все ще по-літньому тепле. У вересні-жовтні на узбережжі не буває штормів, погода сприятлива для пляжного відпочинку.

На Балканах пляжний сезон завершується в кінці вересня, а й в жовтні температура повітря 28 C °, у  листопаді 20 C °.

Така температура цілком влаштовує відпочивальників, які приїхали з більш холодних регіонів. Море тепле у вересні і жовтні - до 23 C °, до листопада починає штормити.

У цей час добре їздити на екскурсії - вони стають менш нудними, ніж спекотним літом. Можна оглянути острови:  Родос, Крит, Корфу, Міконос, Санторіні.

Кіпр

Основна проблема на Кіпрі - літня спека. Тому з настанням рідкісних осінніх дощів Кіпр розквітає і виглядає значно привабливіше, ніж влітку.

Крім цикломен, гіацинтів та інших квітів, мандрівників порадує своїм цвітінням суничне дерево, що квітне яскраво-червоними квітами.

Це ще й пора дозрівання цитрусових, слив, абрикосів, груш. Тут можна порадувати себе манго, виноградом, маслинами і інжиром. У вересні на Кіпрі – повноцінне літо. Тому не доведеться відмовляти собі у пляжному відпочинку.

Марокко

Восени в Марокко також спадає задушлива спеку, погода стає м'якою  і приємнішою.

Позасмагати і викупатися в вересні можна на Агадирі, хоча море тут прохолодне цілий рік.

А  відвідувати з екскурсіями барвисті міста Касабланки, Фес, Маракеш можна протягом всієї осені.

Таїланд

Погода в Таїланді зумовлена мусонами, тому перед поїздкою обов'язково варто уточнити відомості про погоду у вибраному регіоні. Туристи, які вирушають у відпустку восени, завжди знайдуть відповідний курорт для відпочинку,  оскільки сезон дощів в Таїланді з'являється в різний час в різних частинах країни.

Восени можна відвідати курорт Хуа Хін, острова Ко Чанг і Паттайю, а також відправитися в Бангког. В цей період є можливість знайти тур дешевше, оскільки це не пік- сезон в Таїланді.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, європа, туристи
В тему