3 Вересня 2018
Новини

Попи московського патріархату роздають прихожанам футболки із закликом до війни

Попи московського патріархату роздають прихожанам футболки із закликом до війни

Одяг із написом «Приготуйтеся до війни» видали минулого тижня представники УПЦ московського патріархату прочанам, які 27 серпня ішли хресною ходою до Почаївської лаври.

Про це виданню «Релігійна правда» повідомив інсайдер у місцевих правоохоронних органах.

Організатори релігійної процесії із паломниками в «погрозливій уніформі» – Кам’янець-Подільська єпархія УПЦ МП. Відзначимо, що користувачам соціальних мереж того дня масово траплялися на шляху міцно збиті чоловіки у чорних футболках, написи на яких закликають готуватися до війни. На спинах кремезних прочан можна було прочитати такі слова: «Приготовьтесь к войне, возбудите храбрых; пусть выступят, поднимутся все ратоборцы. Перекуйте орала ваши на мечи и серпы ваши на копья; слабый пусть говорит: "я силен"». У контексті нинішнього зростання напруги між прихильниками УПЦ МП і УПЦ КП цю цитати із Святого писання, вибрану для принта на футболках, цілком можна вважати за погрозу. 

Вони прямували до храмів Почаєва у лавах учасників Хресної ходи Московського патріархату.

Джерело «Релігійної правди» в місцевій поліції зазначило журналістам: «Організатори ходи – Кам’янець-Подільська єпархія УПЦ МП. Поки знаємо, що це так звані «православні хрестоносці». Футболки їм видали ніби для того, аби виділити їх із загальної маси. Свою причетність до якихось силових організацій ці чоловіки заперечують. Кількох ми опитали. Вони жителі сіл Хмельниччини. Зараз проводимо перевірку».

Як з’ясували ЗМІ, чоловіки у футболках із закликами готуватися до війни, що брали участь у ході вірян, таки не зовсім прості прихожани: декотрі з них, і це точно встановлено, працюють у охоронних фірмах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, релігія, церква
В тему

Останні матеріали