1 Вересня 2018
Новини

1 вересня - День знань

1 вересня - День знань

1 вересня – 244-й день року (245-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 121 дні.

Що ж відзначають 1 вересня?

Міжнародні:

День знань. День знань був затверджений в СРСР ще з 1980-го року, Указом Президії Верховної Ради Радянського Союзу № 3018-X від 1-го листопада 1980-го року «Про святкові і пам’ятні дні». З утворенням нових незалежних держав, 1-е вересня – День знань, враховуючи його важливість і актуальність для наступних поколінь, був збережений і закріплений додатковими указами та постановами відповідних законодавств переважної більшості цих суверенних держав.

Пропонуємо вам цікаві факти про школи у різних країнах світу:

Фінляндія. Учня не можна викликати до дошки, якщо він цього не хоче. Тут діти не здають іспити, у них немає щоденників. Батьки можуть дізнатися оцінки дитини з електронного класного журналу.

Китай. Перед уроками учні обов’язково роблять зарядку, і двічі на день – масаж обличчя. Літні канікули тривають близько місяця, а день максимально завантажений – навчання з 8 до 16, потім додаткові заняття.

Норвегія. Тут до 8-го класу взагалі не ставлять оцінок, щоб учні не порівнювали одне одного і не відчували себе ніяково.

Японія. В країні переважна більшість викладачів – чоловіки. А ще там немає їдалень, і діти їдять прямо за партами.

Бангладеш. Тут більше 100 плавучих шкіл – вони розташовані на човнах. Це пов’язано з частими повенями в країні. Проте у кожної такої школи є бібліотека і доступ до Інтернету, а сама школа працює на сонячних батареях.

Бельгія. До 70-х років в шкільних їдальнях вільно продавали пиво. Зараз, правда, бельгійські школярі можуть пити тільки газовану воду. Але є чимало прихильників повернення пива, адже воно, на їхню думку, набагато корисніше за колу.

Канада. У школі ALPHA завжди панує свято непослуху. Тут немає дисципліни, оцінок, домашніх завдань. Учні самі вибирають заняття, а класи розподіляються не за віком, а за інтересами.

Національні:

Узбекистан: День Незалежності

Словаччина: Національне свято Словацької Республіки. День Конституції (1992)

Кабардино-Балкарська республіка: День державності

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, яке сьогодні свято, школа
В тему

Останні матеріали