30 Серпня 2018
Новини

Грошові перекази здійснюватимуть по-новому

Грошові перекази здійснюватимуть по-новому

Національний банк України планує модернізувати платіжну інфраструктури відповідно до Євростандарту ISO 13616 (IBAN), що в тому числі стосуватиметься грошових переказів.

Перехід на IBAN почнеться вже з наступного року, і до 2020-го застосування цього стандарту стане обов'язковим для всіх клієнтів банків України при здійсненні переказу коштів як у національній, так і в іноземній валютах.

Усім клієнтам, які мають відкриті рахунки в банках, буде присвоєно новий номер рахунку і всі перекази здійснюватимуться клієнтами банків з використанням IBAN. Для України IBAN буде складатися з 29 букв і цифр, в яких буде вказано: код країни, контрольний розряд, код банку, номер рахунку.

В результаті впровадження IBAN за першими двома літерами відразу можна буде розпізнати країну-учасника розрахунку – наприклад, UA означає «Україна». Також за допомогою контрольного розряду можна буде забезпечити уніфіковану перевірку рахунку клієнта на його коректність.

У Нацбанку впевнені: використання цього стандарту скоротить кількість реквізитів у розрахункових документах; знизить кількість помилкових зарахувань, і, в перспективі, зменшить вартість платежів для клієнтів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка, нбу, гроші
В тему

Останні матеріали