30 Серпня 2018
Новини

Українські цілителі підуть у підпілля?

Українські цілителі підуть у підпілля?

Кабінет міністрів схвалив законопроект, що передбачає скасування видачі спеціальних дозволів для занять цілительством.

Згідно з текстом законопроекту, наявність спеціального дозволу на зайняття народною медициною (цілительством) у фізичної особи-підприємця, який володіє народними методами лікування, не дає гарантії захистити конституційні права громадян. Пише Українська правда.

У законопроекті йдеться, що:

  • МОЗ не має можливості перевірити, чи є запропонований «цілителем» метод лікування безпечним та ефективним для пацієнтів. Для цього необхідно проводити ретельні наукові дослідження за стандартами доказової медицини, які тривають роками;
  • МОЗ не може приймати у «цілителів» «обґрунтування» їх «методик», оскільки ці «обґрунтування» лежать поза межами науки та раціональної картини світу;
  • МОЗ не є компетентним у етнології та культурології і не може перевірити, чи є запропонований «цілителем» метод лікування дійсно заснованим на традиціях певного народу.

Нагадаємо, що у січні 2018 року МОЗ виступило з ініціативою скасувати спеціальний дозвіл на зайняття народною медициною (цілительством) шляхом внесення змін у закон, який передбачає порядок видачі зазначеного дозволу.

Тоді відповідні зміни винесли на громадське обговорення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, кабінет міністрів, народна медицина, закон
В тему